A családon belül szexet hogyan bünteti a törvény?
Btk. 203. § (1) Aki egyenesági rokonával közösül vagy fajtalankodik, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Nem büntethető a leszármazó, ha a cselekmény elkövetésekor tizennyolcadik életévét nem töltötte be.
(3) Aki testvérével közösül, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Istenem, kicsit gondolkozz már. Ha a családon belüli szexet büntetné a törvény, akkor férj és feleség sem szexelhetne? Illetve gyerekük sem lehetne, mert hát családon belül bünteti a törvény.
Szerintem a rokonok közöttire gondoltál, ami vérfertőzés, tehát az utódnak hátrányos.
Egészen addig, amíg nem családon belüli erőszak, addig semmi gond nincs vele. Tekintve, hogy az nem normális, hogy apuci megdugja a lányát, a lány valószínűleg ellenkezik, tehát erőszak.
Mondjuk a közösülés és a fajtalankodás közötti különbségről engem is felvilágosíthatna valaki. Bár ezt a kérdést talán már nem itt kéne feltenni, hanem a jog részlegben. A Btk. ennyi értelmező rendelkezést fűz hozzá mindössze:
Btk. 210/A. § (2) E Cím alkalmazásában fajtalanság: a közösülés kivételével minden súlyosan szeméremsértő cselekmény, amely a nemi vágy felkeltésére vagy kielégítésére szolgál.
Szóval a közösülés, gondolom, a tényleges behatolás. A többi, mint mondjuk az orális szex meg fajtalankodás. De akkor jogilag két nő nem is tud közösülni, csak fajtalankodni?...
Ne cigányozzunk, kérem!
Amúgy meg: magánvádas eljárás, magánindítvány hiányában nem büntethető a személy.
Nekem úgy tűnik, hogy a fenti 203. § nem magánvádas.
Btk. 209. § A 197. § (1) bekezdésében, a 198. § (1) bekezdésében, valamint a 201. § (1) és (2) bekezdésében meghatározott bűncselekmények csak magánindítványra büntethetők, kivéve ha azokkal összefüggően nem magánindítványra büntetendő bűncselekményt is elkövetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!