Magyarország miért van ennyire lemaradva a nyugat-európai országoktól?
Emlékszem régebben, mikor még kisebb voltam soha nem értettem, hogy miért akarja annyi ember elhagyni ezt az országot. Most, fiatal felnőttként már teljesen megértem. Amit az elmúlt pár évben megtapasztaltam az egyszerűen elborzasztott, hogy hogyan tarthat itt az ország. Most már lassan azt nem értem, hogy miért is akarna bárki itt maradni.
Sokat jártam Európában, és szinte minden országba sikerült eljutnom, de volt ahol több hetet is eltöltöttem, és össze se lehet hasonlítani az itthoni helyzettel. Egyszerűen egy óriási szakadék van az itteni fizetések, egészségügy, tömegközlekedés és még sorolhatnám mi minden között az ottanihoz képest.
Mégis miért ilyen az ország? Mitől lett ennyire élhetetlen? Csehországba, Lengyelországba és Szlovákiába is nagyon sokat jártam és megdöbbenésémre érezhető a különbség az itteni és az ottani állapotokban, sajnos nem a mi javunkra. Mitől maradtunk le a térségbeli országoktól is?
A nem jól képzett cseh vagy osztrák az általában éhenhal, ezért fejlett a nyugat mert csak a jólképzettek keresnek annyit, hogy túléljenek.
Hogy a 'csaba lehetsz diplomásan ilyen buta Árokpart, de most komolyan?
Magyarországot megtépte a történelem rendesen. A kormányok tekintetében is sikerült belenyúlni. A legkritikusabb években pont Gyuri volt hatalmon, mélyre kerültünk rendesen, a legmélyebbre ahol járt az ország. Aztán úgy nézett ki, hogy a fidesz valamit tud kezdeni a helyzettel, de hát nem nagyon, mert az elvek fontosabbak, mint hogy előre menjünk.
Nem egy ember hibája a történelem. Politikailag könnyű lenne Gyurcsányozni nagyon, de a fidesz sem volt képes helyrehozni a hibáját.
" Ilyesmi akkor szokott bekövetkezni, amikor egy országban a kormányzat nagyon rövid távú megfontolások alapján hozza meg a döntéseket, azokat a népszerűség vezérli,és nem foglalkozik azzal, hogy 4-5 év múlva mi történik. Ilyenkor elmaradnak azok a változások, amelyek esetleg népszerűtlenek, viszont szükségesek lennének. A magyar gazdaságban számos példa van erre, az oktatástól kezdve a regionális fejlesztésig, az egészségügytől az igazságszolgáltatásig. Ezeknek a fejlesztéseknek egyike sem olyan, hogy nélkülük, ha most történnek meg, akkor hirtelen összeomlik minden. Kimondhatjuk: Magyarország az utóbbi időben nem került be a javíthatatlan, helyrehozhatatlan hanyatlás szakaszába. Akkor hol van a baj? Elakadtunk egy olyan szinten, ahonnan nem tudunk továbbmenni. "
a történelem órák adják meg a választ arra,hogy Magyarország miért nem olyan fejlett mint a nyugat európai országok.
Magyarország lemaradása nagyjából a 16-dik században kezdődött el II.Lajossal és a Mohácsi vésszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!