A humán értelmiségiek általában miért mindenhol baloldaliak?
"baloldali megközelítés a racionálisabb? "
Igen, én is ezen röhögtem.
Írom ezt úgy, hogy én valóban IT-s vagyok.
A legtöbb munkatársam úgy utálja a cigányokat, mint a szart.
Gépészmérnök testvéremék szintén.
Ezt a balos dumát valóban olyanok tolják, akik életükben nem voltak sehol, csak valami steril környezetben.
Bölcsészként egyrészt nem tartom relevánsnak ezt a bal-és jobboldalozást, pláne belevonva a külföldi példákat. Egészen más a bal-jobb oldal aklasszikus politikai fogalom szintjén, ehhez képest egészen más a fidesz kommunikációjában és egészen más a nyugat-európai politikában. Kár ezekkel a fogalmakkal dobálózni anélkül, hogy mindenki nagyjából ugyanazt értené rajta. Nálunk (illetve a fidesz retorikájában) általában összemosódik a baloldaliság és a liberalizmus, pedig ez a két fogalom nagyon nem ugyanaz. Sőt, nyugaton pl. elég erős a konzervatív baloldaliság.
Aztán a bölcsészettudomány egy elég tág fogalom, pláne úgy hogy belekeverik a társadalomtudományokat is. Nem érdemes tehát egy kalap alá venni az összes szakot és hogy azok művelői vajon milyenek. De ha azt nézzük: az én területemen (történelem) eddig sokkal több konzervatívval találkoztam és a nemzetközi szakirodalomban is inkább ez a jellemző.
" sok hülyeségből, amit összehordtál, csak egyre válaszolnék"
Nézd, azért mert nem tudsz olvasni, még nem leszek én a hülye. :)
A bemásolt válasszal és a te szövegértéseddel, az a gond, hoyg nem veszi figyelembe az ideológiák változását az időben, illetve hogy nem amerikáról beszéltem, hanem az ideológiáról.
Vegyünk egy egyszerű példát. A 8 órás munkanapot. Ez eredetileg egy kommunista szabályozás volt, de népszerűsége miatt volt ahol jobboldali kormány vezette be, de ettől még a jobboldal nem értett ezzel egyet ideológiai alapon akkoriban.
Fentebb pedig pont arról beszéltem, hogy ezek a döntések honnan és miért indultak ki.
Az amerikai példa pedig azért kifejezetten rossz, mivel amerikában Trump előtt nem jobb-bal felosztás volt, hanem a republikánusnak mérsékelt baltól kezdve jobbra voltak politikusaik, míg a demokratáknak mérsékelt jobbtól balra.
"A konzervatívok pl. képesek megérteni, hogy az iszlám intoleráns a melegekkel, tehát az arabok improtálása és az LMBTQ inkompatibilis."
Itt jön képbe az irracionalitás. Az iszlám pont annyira intoleráns, mint a kereszténység.
A valóságban pedig mindkét esetben az emberek sokkal nagyobb fenntartásokkal értelmezték a saját szentírásukat. Egyszerű példa, 2.2 milliárd muzulmán van a bolygón és az fbi 200 ezerre becsüli a szélsőségeseket. Még ha meg is duplázzuk ezt a számot, úgymond adva egy nagyon komoly felső becslést, akkor is a vallást követők 0.0002%-áról sem beszélünk.
Racionálisan nézve, hazudsz.
"A férfiak által dominált szakokon magasabb az átlagos IQ, és ezekben nagyobb a konzervatívok száma."
Egyrészt, a linked ezt nem bizonyítja.
Másrészt, megint hazudsz. Ami kijelenthető, hogy a STEM szakokon nagyobb arányban vannak a republikánusok a nem STEM szakokhoz képest, de a demokratákhoz képest nem.
Bizony volt erről kutatás, bár már kicsit régen. Minden esetben a demokraták voltak nagyobb arányban: [link]
"Igaz, mérnököktől még nem hallottam, hogy az eszükkel hencegnének a jobboldaliak kárára,"
Ebből látszik mennyi mérnökkel beszélgetsz. :D
"Ezt a balos dumát valóban olyanok tolják, akik életükben nem voltak sehol, csak valami steril környezetben."
Nem, igazából azok "tolják", akik mellettük nőttek fel és nem steril környezetben, ahol beléd nevelték a rasszizmust.
Nekem osztálytársam is volt roma, vidéken nőttem fel és mérnökként dolgozom.
Szóval nem, értelmes IT-s, mérnök nem utálja őket.
"egészen más a fidesz kommunikációjában"
A fidesz nem jobboldali, hanem harmadikutas fasiszta párt.
Ma Mo.-on jobboldalon, a jobbik, mihazánk, Jakab és MZP van.
Tekintve, hogy a korábbi kommentemet se sikerült cáfolni, csak hoztál egy irreleváns idézetet, így csak azt mutattad meg, hogy olvasni nem tudsz. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!