Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mennyire szoktatok szorongani...

Mennyire szoktatok szorongani a következő 20-30 év miatt?

Figyelt kérdés

Itt van pl ez a cikk, ami teljes összeomlást jósol 20 éven belül.

[link]

Vajon igaza lehet?

2023. ápr. 1. 20:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Az ember az ismeretlentől fél és ezért szorongsz, mert nem értesz hozzá.

A klíma változás rossz, de itt európában nem fogsz a te életed során nagyot szívni, felesleges ezen aggódnod, mahd az unokáidat féltsd vagy a gyerekeidet.

A mesterséges intelligencia csak egy language model ami szövegeket generál, már csak a tervezéséből kifolyólag is lehetetlen, hogy ennél több legyen.

A rovarok meg... Most komolyan, azzal mi a baj?:D teljesen ehető, csak gusztustalan. De ha porrá van darálva, akkor nem mondod meg, hogy mit eszel, szóval semmi probléma vele.

Melyik energiaforrás fogy ki? Jelenleg egyik fontosabb sem fog a te életedben komoly problémákhoz vezetni, de úgy is lesz majd alternatíva. Ha pedig nem, akkor majd a gyerekeid/unokáid szívnak, nem te.

Na a háború az egyetlen valós dolog, ami miatt reálisan nézve szoronghatsz. De itt meg gondolj arra, hogy a legrosszabb opció az atomháború, klasszikus világháború már sosem lesz. Oroszoknak esélyük sincs katonailag a NATO ellen, többen vagyunk, erősebb az iparunk és gazdaságunk, csak fejlett felszereléseink vannak, hatalmas képzett hadsereg és stb... Kína pedig túl messzi van, hogy rendes háborút vívjon ellenünk, logisztikai rémálom lenne onnan a frontra vinni katonákat. De ezt a félelmed megértem, tényleg nem volt atomháborúra ekkora esély a hidegháború óta.

Magyarán a legjobb tanács az, hogy informálódj és tanulj ezekről a dolgokról, de normális tudományos cikkekből vagy tanulj róluk tankönyvekből.

Második legjobb tanács pedig az, hogy sz*rd le, mert tudsz bármit is tenni? Ha tényleg beütne a káosz akkor nem jobb lenne úgy ezekre az évekre gondolni, hogy kiélvezted őket? Ez ugyan olyan, mint a halál. Úgy is meghalsz egyszer, de akkor ezen kell aggódni? Sz*rd le és csináld amit szeretnél, ne kattogj ezeken.

2023. ápr. 1. 23:28
 12/18 anonim ***** válasza:
Mindig csak az adott napot próbálom túlélni
2023. ápr. 1. 23:32
 13/18 anonim ***** válasza:
Ezekkel nem érdemes foglalkozni. Mindig megjósolják a világvégét, aztán valahogy sose jön el. De gondolom marha jól élnek belőle, hogy az emberiség felét depresszióssá teszik. Én ezekben a dolgokban optimista vagyok, szerintem az emberiség megoldja a problémákat valamilyen módon. Én inkább olyanok miatt szoktam aggódni, hogy pl. kivezetik a készpént, és ezzel tökéletesen ki leszünk szolgáltatva az államnak, az óriáscégeknek és a bankoknak. Vagy hogy a robotizáció miatt tömeges munkanélküliség lesz pl. De hosszú távon még ezekben is optimista vagyok, mert egy ponton elbuknak ezek a borzalmas disztópiák. Mondjuk a mesterséges intelligencia engem is aggaszt, de az olaszok máris betiltották, szerintem pár évtized, és mindenhol tiltva lesz, maximum bizonyos célokra fogják használni, ahol szükség van rá, mert mindenki látja a benne rejlő veszélyeket.
2023. ápr. 2. 00:10
 14/18 anonim ***** válasza:

Teljesen igaza van a fickónak.

És nem ő az egyetlen.

Azt kell itt észrevenni a hurráoptimistáknak, akik ezeket elütik annyival, hogy korábban is állandóan világvégét jósolgattak, hogy a korábbi világvége jóslatok kvázi kivétel nélkül ilyen vallási vezetők jósolgatásai voltak, mindenféle tudományos alap nélkül.

De ez fickó nem egy magányos őrült vallási szektavezető.

Gelencsér András sem az.

Jem Bendell sem az.

Guy McPherson sem az.

És még sok komoly tudományos embert lehetne sorolni, akik ezzel a témával foglalkoznak.

Részletkérdésekben, időpontokban persze tévedhetnek, lehet, hogy nem 5 év, hanem 10, vagy 15, de az kétségbe vonhatatlan tény, hogy a trend az összeomlás felé halad rendületlenül.

2023. ápr. 2. 09:29
 15/18 A kérdező kommentje:
#11 - Már most írjak, hogy az MI fejlődésével egy rakás emberi munka feleslegessé válhat - az USA-ban óvatos becslesekkel is 60%. Kérdem én, vajh mit fog csinálni, miből fog élni annyi ember, amikor már így is - látható ellátási akadozasok miatt - rovarokkal próbálnak elelmezni? Ha tegyuk fel, mindenki atall elektromos autóra, ugyan melyik az a hálózat, amelyik képes lenne egy ekkora többletet árammal ellatni? Hogyan? Mi lesz, ha Afrika, Ázsia egyes területei a felmelegedés miatt élhetetlenné válnak és megindulnak azok a tömegek ide? Mi van, ha előbb utóbb a föld nem tudja ellatni élelmiszerrel ezt a hatalmas embermennyiséget? Szerintem ezek reálisan felmerülő aggodalmak...
2023. ápr. 2. 12:20
 16/18 anonim ***** válasza:
#14: Nem igaz. Már a '70-es évek óta jósolgatnak tudósok is állandóan, és riogatnak, nem csak vallási vezetők. Egyik jóslatuk se jött be.
2023. ápr. 2. 14:38
 17/18 anonim ***** válasza:

"Nem igaz. Már a '70-es évek óta jósolgatnak tudósok is állandóan, és riogatnak"

No akkor kis barátom soroljad már a tudományos világvége jóslatokat a 70es évektől kezdve, biztosan nem okoz ez neked gondot.

2023. ápr. 2. 16:05
 18/18 anonim ***** válasza:
Semennyire. Én a következő pár hét miatt szorongok.
2023. ápr. 2. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!