Mi a véleményed arról hogy amerikában a facebook, meta, whatsapp és a különböző menstruációt követő alkalmazások információt nyújtanak a rendőrségnek ha úgy gyanítják hogy az őket használó nők illegális abortuszt hajtottak végre?
Azért az USA elég furcsa, ha belegondolsz. Egyszerre iszonyú liberális és konzervatív államai is vannak.
Tudtátok, hogy legális pl. szülő beleegyezésével kiházasítani a 18 alatti gyereket?
Ott is van néhány állam, ahol nem szívesen élnék.
Amúgy nagyon nem egy szegénybarát intézkedés, a gazdagok átmennek másik államba abortuszra, ahol nem illegális, a szegények meg nem tudják kifizetni. Sok értelme nincs ennek az abortuszellenességnek ott sem, csak egyre több az iskolázatlan ostoba ember.
3-as, mondok egy még érdekesebbet, ami a különböző államokban van az abortuszt illetően.
Van egy olyan állam, ahol nem lehet abortuszt végrehajtani, még olyan többszörösen minősített esetben sem, mint ami jó pár éve történt:
- tiz-tizenkét éves kislányt
- a HIV pozitív
- nagybátyja
- megerőszakolva
ejtette teherbe.
És nem vetethette el a gyereket a kislány az ottani törvények miatt!
Míg két állammal arrébb akár a 36. héten (!!) is meg lehet szakítani a terhességet, ha úgy van. Nem írtam félre a hetet, jól olvasod. Amíg meg nem születik, művi úton, császármetszéssel elpusztítják a már majdnem megszületendő magzatot.
Ennyire nagy kontraszt van USAn belül is
"Tudtátok, hogy legális pl. szülő beleegyezésével kiházasítani a 18 alatti gyereket?"
Ez Magyarországon is legális 16 év fölött.
Az amcsikkal sok minden nincs rendben. Mint ennyit jajveszékelnek az abortusz miatt, mert “kiolt egy életet” de az tök oké, hogy havonta vannak iskolai lövöldözések, az nem baj, a fegyvertartást nem kell szigorítani.
Amúgy én is ilyen alkalmazásban követem, simán előfordul, hogy elfelejtem. De nyilván aki ennyire kriminalizálni akarja a nők önrendelkezési jogát, azt nem fogja érdekelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!