Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a petárda illegális, akkor...

Ha a petárda illegális, akkor 1) miért van szilveszterkor mégis kb. minden 3. embernél, és 2) hol van ilyenkor a rendőr, miért nem bünteti meg aki petárdázik?

Figyelt kérdés

Ezt se értettem soha, elvileg ezer éve illegális papíron a petárda, pont mint a drog vagy az otthoni engedély nélküli fegyvertartás, és mégis, szilveszterkor kb. minden harmadik embernél van, mást se látni, hallani egész éjszaka.

Nálunk is a szomszédban két mitugrász gyerek van, volt egy kazal petárdájuk (egyik szülő se foglalkozik velük, gondolom kaptak egy dobozzal karácsonyra), már 3 nappal szilveszter előtt azt dobálták, tegnap meg egész este, még a kertünkbe is jutott át belőle. Vagy ötször kaptam majdnem szívinfarktust miatta, pedig fiatal vagyok.

Érdekelne, ha ez illegális, akkor miért kapni (gondolom árulják "rendesen", mert ha csak fű alatt lehetne kapni akkor nem lenne ennyi embernél), illetve ilyenkor hol van a rendőrség? Hol van a büntetés tiltott anyag birtoklása miatt? Nem véletlenül illegális, balesetveszélyes + rendkívül idegesítő is.

2023. jan. 2. 01:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
31%

A rendőrségnek fontosabb dolga is van mint ezzel foglalkozni. Ráadásul mindenki volt gyerek, fiatal szóval meg lehet érteni a petárdázást.

Ha volt valaki aki másnak kárt okozott a petárdával akkor azt megbüntették fixen, de ha másnak nem okoz kárt akkor hadd használja.

2023. jan. 2. 02:24
 2/12 anonim ***** válasza:
48%
Én sem értem, mi több, az egész tűzijátékosdit úgy, ahogy van, tiltanám, vagy legalábbis engedélyhez kötném. Egyik-másik tényleg úgy szól, mintha ágyúval lőnének.
2023. jan. 2. 02:44
 3/12 anonim ***** válasza:
71%
#1: Mit érek vele ha megbüntetik, miután már kárt okozott? Teljesen fölösleges, nem éri meg a kockázatot. Én is fiatal vagyok és megvagyok nélküle. Gyerekek kezébe végképp nem adnám.
2023. jan. 2. 02:50
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Régebben amikor még nem lehetett tűzijátékot lődözni szerintem többen dobáltak petárdát.Most azokhoz az időkhöz képest elvétve hallottam néhány petárda durranást.Inkább rakétákat lőttek az égbe.Igaz azt volt aki botor módon az erkélyről...
2023. jan. 2. 03:51
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

"hol van ilyenkor a rendőr, miért nem bünteti meg aki petárdázik?"

Gondolom épp akkor ment el petárdát venni.

2023. jan. 2. 05:30
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez is úgy van büntetve mint a drog. Ha elkapnak hogy használod vagy birtoklod akkor büntetve vagy. Másképp a rendőr sem tud mit tenni.

Amúgy nekem volt rendőr ismerősöm aki anno szintén nagy petárdás volt.

Sőt láttam olyan rendőrt is (őt nem ismertem) aki járőrözés közben az autóból dobott ki petárdát.

2023. jan. 2. 18:59
 7/12 anonim ***** válasza:
86%
Aki akar simán rendel külföldről, szomszédos országokból. Erre a pár napra meg ki lehet bírni, tüzijáték is durran.
2023. jan. 2. 23:35
 8/12 BlackSword ***** válasza:
100%
Azért az általad említett két dolog masszív bűncselekmény... Mondjuk drognál mennyiségfüggő... de a petárdázás maximum szabálysértés... a rendőrök is inkább a bűnözőket kergessék, ne egy pár bolond fiatalt, aki petárdázik...
2023. jan. 3. 06:51
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
1. Azért mert Magyarországot leszámítva mindenhol legális, 2. Van a rendőrnek jobb dolga is, mint egy szabálysértéssel foglalkozni.
2023. jan. 3. 16:13
 10/12 anonim válasza:
100%
Külföldről bármint meg tudnak rendelni gond nélkül tudnak házhozszállítással. A P1 T1 petárdákat itthon is lehet kapni legálisan mert azokat nem tiltották be. A rendőrnek pedig van jobb dolga mert csak szabálysértés
2023. jan. 5. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!