Mire fel reccsent meg megint az EUR/HUF árfolyam?
A forint gyengült, nem az Euró.
Nagyfokú bizalomvesztés söpört végig a bankvilágon, ilyenkor menekülnek a kockázatos valutákból. Ennyi.
#1 Sejtettem, a Forintban való bizalmatlanság az oka.
#2 Azt tudom már egy jó ideje.
Részben lehet hozzá köze, de sok belső oka is van.
A pénzrendszer, bankrendszer nem tanult az előző válságból és már megint elkezdték ontani a hiteleket és elkövetni a régi hibákat. Az alapkamat emelés keresztbe tett nekik. Még szerintem várható további bankok csődje és megint elkezdik azokat megmenteni, de ennek a mentésnek is van ára. Magyarországon eleve az állam állja a kedvezményes hitelek kamatait és költségeit, és a kamatstopot, ennek is ára van.
Olybá tűnik, hogy a covid és a háború után a bankrendszer újra megborulása lesz a harmadik csapás. De kívánom, hogy rosszul lássam a helyzetet.
Most leginkabb a dollar erosodese hajtja az arfolyamot, mert amerikaban becsodolt egy nagy bank.
A masik ok egy ujjabb allami hitelcsomag, amit Orban vagy a Nagy Marton jelentett be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!