Ha drasztikusan javul a forint árfolyam, akkor miért emelkednek továbbra is pofátlan mértékben az árak a Lidl-ben?
Pár hét alatt 415-ről 385-re csökkent a forint árfolyama, mégis a boltokban csak egyre drágább és drágább minden. A lengyeleknél fele annyiért lehet kapni mindent mint nálunk, de a németeknél és az osztrákoknál is sokkal olcsóbb szinte minden.
A legpofátlanabb a Lidl, ott iszonyatosan brutális mértékben emelik az árakat, holott tudom, hogy sok esetben csökkennek a beszerzési árak. Az üdítő, amit tavaly 230-ért vettem, a múlt héten már 360 volt, ma meg már 450. A tavaly 79 forintos kifli már 240 forint. Gusztustalan amit csinálnak.
Van esély rá, hogy a forint árfolyamának javulása hatására talán visszaállnak az élelmiszerárak is a normális szintre?
Nem tudom, de itt valami amúgy baromira nem stimmel.
Neten egyre több a videó, hogy az osztrák 400 forintos termék itthon 1200.
Azért álljon már meg a menet.
Értem, hogy szar az árfolyam, de azért ne legyen már 3* ár.
Ha nem értené valaki. Ez már a 3. világháború, mely nagyrészt gazdasági területen zajlik, ha a többség kifizeti a termékeket, remekül ki tudják így az országot fosztani.
Én már csak főtt krumplin, kenyéren, retken, céklán, káposztán és hagymán élek. Nem azért mert nem tudnám megvenni a dolgokat, hanem mert ne nézzen engem senki bazári majomnak!
"ha akkor is megveszik a terméket, ha emelik az árát ??"
Pont ez az, hogy baromira nem veszik meg.
Maga a KSH hozta le, hogy 20-25%-kal csökkent a bevétel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!