Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mért kerül Youtubeon vagy...

Mért kerül Youtubeon vagy Amazonon egy film vagy egy sorozat többe, mint egy Netflix előfizetés?

Figyelt kérdés

Több film is, ha megveszed Youtubeon, kerül akár 7000 forintba is, ha örökre veszed meg HD-ban, de általában egy kölcsönzés sem kerül kevesebbe, mint 2.000 forint, ami után azt hiszem csak 2 napig lehet megtekinteni a filmet. Egy Netflix előfizetés egy hónapra max 5.000 forint, meg van 2.500 forintos csomag is. Tehát konkrétan jobban megéri megvenni egy Netflixes előfizetést 1 hónapra, amin tudsz nézni annyi filmet, amennyit csak akarsz, minthogy megvenni Youtubeon vagy Amazonon. Ha például a Csizmás Kandúrt akarod megnézni Youtubeon, 7.000 forintot kell fizetni érte, ami fent van a Netflixen, ahol egy teljes előfizetés olcsóbb. Hogy jön össze a 2 dolog?

Igazából azért kérdezem, mert volt hogy ingyenes kalózoldalon néztem meg filmeket vagy sorozatokat és így utólag nem teljesen tűnik igazságosnak a készítőkkel szemben, hogy ezeket ingyen néztem meg, amikor fizetni kellett volna értük. Viszont azzal szerintem nem támogatnám a készítőket, és értelme sem lenne sok, ha előfizetnék Netflixre és rákattintgatnék azokra a filmekre, amiket megnéztem. A The Walking Deadet például ingyenes oldalakon néztem végig és ha Amazonon szeretném megvenni az összes évadot, akkor kerülne legalább 30.000 forintba, ennyit viszont nem ér, előfizethetek HBO-ra 3.000 forintért és megnézhetem az összes évadot. Tehát mért olyan drága relatíve megvenni egy filmet egy előfizetéshet képest? Ha megveszem Youtubeon vagy Amazonon, akkor a gyártó ennek megkapja valamennyi százalékát? Ha egy streaming oldalon nézek valamit, akkor megtekintés után kapnak fizetést a gyártók, vagy van egy fix összeg, amit megkapnak attól függetlenül, hogy mennyien nézték meg?

A másik meg, hogy ezek után is szeretnék sorozatokat nézni, viszont nem szívesen fizetek elő a Netflixre. Keresztényként úgy gondolom, hogy túl sok a propaganda, ami ott van. Nincs bajom a melegekkel, de ami propagandát letolnak ott az LGBTQ-val és a feketékkel az túlzás, úgyhogy nem szívesen támogatom az oldalt. De nem vagyok szélsőséges, úgyhogy nem is zárkózok el tőle, hogy fizessek érte.

2023. márc. 7. 13:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

én azt se tudtam, hogy a youtube árul filmeket :D

nyilván pont ezért kerül sokba

2023. márc. 7. 13:13
 2/12 anonim ***** válasza:
19%
Tehát, akkor nem is az ár baj, hanem az lmbtq propaganda? Ha igen, akkor lehet jelenteni, mert rossz a kérdés.
2023. márc. 7. 13:23
 3/12 anonim ***** válasza:
33%
Én semmire nem fizetek elő. Kapaszkodj meg, mert óriási titkot árulok el... Én beírom a Googleba a film/sorozat címét és ingyen megnézem. Van egy rakás oldal, ahová feltöltenek mindent.
2023. márc. 7. 13:24
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

Csak előkerült a végére a PC dolog, ahogy látom. Ki az, aki nem unja? Én bi vagyok, de nagyon unom az erőltetést. Nem kell ezt leírni egyfolytában, ezredjére is, mert úgyse megyünk vele semmire. Ez már kb kötelező. Mondhatnánk, hogy csak divat, de... sajnos nem, húsz év múlva is pont ez lesz, sajnos, vagy még durvább. A régi "meleg filmek" a 90-es évekből nagyon tetszettek, de csak azért, mert hitelesek voltak, és az volt az alaptémájuk. Ezeknek a mostani sorozatoknak, filmeknek a témájuk sem az, és nem is hiteles, csak ráerőltetik, hogy ez természetes, fogadjátok el, békéljetek meg vele. Jó, nem gond, mert át is lehet tekerni szerencsére, ha már nagyon idegesít. A színesbőrűek pedig alapból nem zavarnak, ha alapból úgy van megírva egy karakter, vagy egy ismeretlen/új film és vannak benne. De mikor egy könyvből adaptálnak, és fehéret átcserélnek színesbőrűre, az zavaró, igen, nagyon zavaró és szükségtelen. Ha fordítva lenne, akkor már balhé volna.

A legnagyobb probléma hogy már pl Oscar sem arról szól, hogy ki a legjobb színész/rendező, hanem ki gyártja a legPCbb tartalmat, és ez gáz.

2023. márc. 7. 13:37
 5/12 A kérdező kommentje:

#1 Mármint azért kerül sokba, mert a Youtube árulja? De pont ez a lényeg, hogy közgazdasági szempontból ugyanazért a termékért nem fognak többet fizetni, ha mindkét termék ugyanannyira elérhető. Ha tehát valaki 2 kattintással előfizethet Netflixre, ahol majdnem olcsóbban megnézheti ugyanazt, meg még korlátlanul annyi filmet, amit akar, csak az ideje szab neki határt. Ha egy Netflix felhasználó átlagosan 10 filmet néz meg hónaponnta, az ezt jelnti, hogy egy film ára 1/10 része egy Netflix előfizetésnek, feltéve ha egy átlagos felhasználó csak 10 filmet néz meg havonta, de lehet ennél sokkal többet, amiket képest a Youtube iszonyat drága. Mért venné meg valaki ilyen drágán? Ha pedig tényleg ilyen drága, a Netflix hogyan adhatja ilyen olcsón? Mennyibe kerül egyáltalán egy film?

#2 Nem az a baj, ez csak egy szempont. Bár a kérdés szempontjából nem releváns, tényleg nem kellett volna beleírnom, meg amúgy is csak felesleges vitákhoz vezet, amiben úgy sem lesz egyetértés.

#3 Pont ezaz, hogy én is ilyeneket néztem és tudok ezekről az oldalakról, csak szerintem nem fair, a kiadókkal szemben, hogy ingyen nézem azt a filmet, amin ők dolgoztak, ha ők nem adtak rá engedélyt. Semmi baj azzal, ha valaki így nézi, de én inkább fizetek érte. Meg persze a fizetett oldalakon HD-s, nincs reklám és vírus.

2023. márc. 7. 13:48
 6/12 anonim ***** válasza:

Ezek a szolgáltatások régebbiek, nem épp naprakészek. Amikor elindultak, még nem volt netflix, vagy legalábbis nem volt jelentős szolgáltató. Akkor a bolti DVD-s filmek voltak a konkurencia, azokhoz árazták ezeket.

Mint fentebb is említettem ma már nem versenyképesek az áraik, de amig van egy két vásárló így is, addig nincs értelme megszüntetni.

2023. márc. 7. 14:29
 7/12 anonim ***** válasza:
28%

És minél jobban támadjátok, annál nagyobb figyelmet kap és nézettségi számokat produkál :D

[link]

2023. márc. 7. 14:54
 8/12 anonim ***** válasza:
36%
A Last of Us-t egy 10 éves videojáték modelljére írták, abban is voltak melegek, feketék. Akkor még nem is volt "divat", úgyhogy ez pont nem jó példa. A sorozatban nincs olyan, ami nem volt a játékban. Azért nézik, mert érdekes, én is nézem. Valóban vannak izgalmas szálak, jelenetek, de sokszor vontatott is, és hiányolom belőle a pluszt. (Attól még mindig jobb mint a Stranger Things pl, az gagyi)
2023. márc. 7. 15:01
 9/12 anonim ***** válasza:
Ahhoz képest a Stranger Thingsnek is elég nagy nézettsége van :D
2023. márc. 7. 15:02
 10/12 A kérdező kommentje:
#6 Köszi! Erre voltam kíváncsi .
2023. márc. 7. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!