A jobboldaliak mindig a kereszténységgel érvelnek a homoszexualitás ellen, de néha meg evolúciós érveket hoznak fel. Nem ellentmondásos?
Azt mondják hogy evolúciós zsakotvca de nem Ádám es Éva volt és az evolúció kamu? :)
Most akkor melyik? Döntsék már el a jobberek hogy az evolucióban vagy a kereszténységben hisznek.
Kit kell követni a jobboldal szerint? Szent Istvánt, vagy Csaba királyfit csillagosvényen? Vagy táltoskereszténység van? István király pont hogy a nagy kereszténység miatt vakította meg meg öntött a fülébe ólmot a táltosoknak. De érdekes a jobboldaliak nem tudnak valasztani a táltosturul és a keresztényseg közt.
Nem, egy dolgot többféle érvvel is alá lehet támasztani. Amúgy akár hiszed, akár nem, a katolikus egyház sem tagadja az evolúció létét.
Agyatlanok, ahogy az agymosott híveik is.
Mert:
“Szeresd felebarátodat, mint saját magadat!”
Mk12,28b-34
Szeressetek tettetés nélkül, irtózzatok a rossztól, ragaszkodjatok a jóhoz. (Róma 12,9)
"A jobboldaliak mindig a kereszténységgel érvelnek a homoszexualitás ellen"
Hát nem tudom te mikor láttál élő jobboldalit, de
1. nem kell érvelni a homoszexualitás ellen, mert a jobboldaliak szerint mindenkinek a magánügye mit csinál a hálószobájában, kit szeret,
2. a kereszténységgel nem is lehet a homoszexualitás ellen érvelni. Annyit lehet elmondani, hogy a keresztény tanok szerint a homoszexuális cselekmény - a meleg szex - az bűn. Azonban a kereszténység egy másik tana meg az, hogy nem a bűnöst kell kivetni, hanem a bűnt, így a homoszexuálisok ellenében nincs a kereszténység.
"Azt mondják hogy evolúciós zsakotvca de nem Ádám es Éva volt és az evolúció kamu? "
Nehéz úgy vitázni valakivel, hogy az nem csak sülthülye a témához de még rá is játszik.
A teremtés elve nem áll szemben az evolúció elvével. A kezdet az amiben mást gondol egy keresztény, meg mást egy nem keresztény. A keresztények a teremtésben hisznek, az élet Istentől valóságában. Az ateisták szerint meg a kémia, biológia, és hasonlók törvényszerűségei vezettek el az élet kialakulásához itt a Földön.
Egy okos ember mondta azt valamikor, hogy a tudomány be tudta bizonyítani, hogy ki tud alakulni az élet úgy is ha nincs benne Isten. Csak éppen annak valószínűsége, hogy minden úgy és akkor jött össze hogy ebből mi is itt lehessünk a Földön pont akkora, mintha egy tornádótól remélnénk, hogy úgy fújja össze a szemetet, hogy abból egy működőképes repülőgép lesz.
A homoszexualitás pedig evolúciós zsákutca. Pont. ezen nem lehet vitázni, mivel nem születhet belőle utód és akkor vége az életnek.
A többi baromságodról meg csak annyit: így jár aki gyógyszerre iszik.
a kérdező gyenge szellemi szinten állhat....
a kereszténység és a tudomány sokszor kéz a kézben jár együtt! például tökéletes példa mikor a biblia LEÍRJA hogyan alakult a föld! szó szerint a tudomány is azt mondja csak éppen kicsit máshogy! sőt ezzel pont hogy az utóbbi hétben még 1 magyar nyelvű videót is találtam ezzel kapcsoaltban
link: [link]
arról nem is beszélek hogy sok híres tudós bizony hívő ember volt! ha a kereszténységet nézzük akkor mint hagyományt kell nézni szerintem (az meg plusz pont hogy a biblia tiltja! de szerintem nem véletlen hogy a legnagyobb vallások tiltják a homoszexszualitást, lásd muszlim vagy keresztény) de ha a tudományt nézzük (amivel szeret a baloldal dobálózni) akkor se áll helyt a homoszexszualitás! én nem ítélem el őket, max azokat akiken ez nagyon kijön (rózsaszín pulcsi, meg a személyiségének felét ez adja, az ilyeneket igen elítélem) nade a tudomány, a szexualitás mi? vonzalom aminek a célja hogy szex legyen! állatvilágban is így van, harcolnak a nöstényekért! hol párbajban hol kinézetben! például a szarvasok mikor párzás van sokszror összekapnak és egymásnak mennek de például a kacsáknál a hímek a tollazatukkal nyűgözik le a nöstényeket! az élet már úgy alakult ki hogy a szaporodás (fajdenntartás) hoz bizony 2 élőlény kell (általában, 1-2 állatnál máshogy van de az állatok 98-99% nál úgy van mint az embereknél) szóval 2 élőlény kell hozzá, 1 hím és 1 nöstény! ez nem homofóbia ez tény! mikor 1 gyerek "készül" az anyuka hasába akkor a biológiának mi a célja? ne legyen vak, ne legyen süket, ne legyen gyenge, ne legyen végtag nélküli, stb... ehhez tartozik a fajfenntartás IS! hogy tudjon szaporodni! ha 1 gén hibás és emiatt nem vonzódik vagy máshogy vonzódik mint amihez kéne az rendellenes! tehát ha a tudományt nézem akkor SEM természetes és normális mert a biológia célja a szexszualitással hogy a génjeink tovább adjuk (fajfenntartás) lehet mondani bármit de a szexszualitás ez! a szerelem is ez alapján alakul ki de ez más téma.
Szóval ha a vallásunk/hagyományunk nézzük akkor a homoszexszualitás nem normális, ha a tudományt nézzük akkor sem normális! el kell őket ítélnünk? NEM! LEÍROM NEM! NE ÍTÉLD EL ŐKET! (pls GYK ne töröld ki a kommentem, ez nem homofóbia csak tényeket írtam, leírtam vagy 6x hogy NE ÍTÉLJÜK EL ŐKET!)
szóval mi az ellentmondás abban hogy a homoszexszualitás 2 erős oldal szerint se normális, ebbe mi az ellentmondás? ennyi erővel az a liberális aki mosolyogva mondja hogy NEM HISZEK ISTENBE majd megünnepli a karácsonyt és a húsvétot, ő is ellentmondásos?
szóval nem, nincs ellentmondás! a kérdésed lényegébe rávilágít arra hogy a hagyományaink és a vallásunk mellett a tudomány SEM ért egyet a homoszexszualitással, lényegébe találtál 1 pontot kedves kérdező ahol a tudomány és a kereszténység vál vetve egymás oldalán áll :) ezentúl ez jó érv lesz nekem ebben a témában, köszi hogy felhívtad a kérdéseddel a figyelmem erre :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!