Amelyik tanár nem tudja fegyelmezni, motiválni a diákjait, az nem való tanárnak?
A nevelés a szülő feladata!
Motiválni?Ugyan mivel?Kapsz egy kis5-öst, abból még nem fogsz megélni később!
"Mennyire hiteles a motiválás olyanoktól, akik annyit se keresnek, hogy megéljenek és mindezt 5 év egyetemmel?"
Van akit a pénz kevésbé motivál, mint az, hogy tanítson, gyerekekkel foglalkozzon, azzal foglalkozzon, amit a hivatásának érez, szeret és amiből megcsinálta a diplomáját.
ÉS persze van akinek a megélhetés, gazdagság motiválóbb, de ők már nem tanárok.
Úgy értem a gyereknek mennyire hiteles egy sikertelen személytől hallgatni,hogy tanuljon,mikor a tanár egy nem megbecsült szakma?
Sőt sok szülő még azt mondja,hogy a tanárok alig dolgoznak.
Valójában a gyerekek egy része már akkor megérti,hogy nem a kitartáson múlik minden.
Kapcsolatok,családi háttér.
7
Vannak olyan diákok, osztályok, amikkel az egész iskolában nem tudnak mit kezdeni a tanárok. Nincs semmi fegyelmezési lehetőség egy pszichopata, empátiával felelősségérzettel nem rendelkező diák kezelésére.
Több tanár ismerősöm van különböző iskolákban, akiktől hallok dolgokat.
Tipikusan akiknek a szülei még büszkék is, ha a gyerekük intőt, beírást visz haza... "Én is ilyen voltam."
Nyilván nem ezek nem az egyetemre készülnek felvételizni, hanem a börtönbe.
Nem bonyolult a szisztéma.
Akit nem érdekel az óra, ki is fáradhat a folyosóra.
Kérdezd meg, érdekelne-e, hogy milyen magyarázatot adna az illető a folyosón feltűnő igazgatónak, a helyettesének, a másik szaktanárnak arra, hogy mit keres kint!
Nyitva az ajtó, - ha elfárad az illető, vissza jöhet a teremben, ha minimum annyit megtesz, hogy nem zavarja azokat, akiket leköt a tananyag átadása. Ez nem komoly követelményszint - és az sem érdekelne szaktanárként, ha valaki a saját (!) hülyesége, hozzáállása miatt 19. alkalommal járja ugyanazt a szemesztert, - nincs leadott teljesítmény, akkor
a. Addig járja az osztályt, amíg nem lesz képes erre
b. Elhagyja a tanintézményt.
Nekem lelki furdalásom lenne, ha utóbb derülne ki, hogy (pl.) azért dőlt össze egy ház 10 család alatt, mert jószívű voltam csak egyetlen félkegyelműhöz is!
El kell döntenie a tanulónak, hogy tanulni szeretne-e a tanintézményben, vagy csak a természet hatásai elleni védőpajzsként van szüksége a tanulói jogviszonyra!
A szülők?
Büszkék lehetnek ők is arra, ha a csemetéjük 10. alkalommal fut neki ugyanannak a tanévnek!
A tanárnak van ideje - és száraz tényekkel, (megírt dolgozatokkal) tudja alátámasztani a döntéseit!
És ha több ilyen, egymás hülyeségét gerjesztő gyerek van, akkor többet küldesz ki?
Általános iskolában is kiküldenéd?
És ha kipotyognak az ablakon, rongálnak stb, az nem a tanár felelőssége lesz?
.
Vannak olyan gyerekek, akik az igazgatóhoz is úgy viszonyulnak, úgy beszélnek, mintha a haverjuk lenne.
És ilyenkor az igazgató a tanárt nem vonja felelősségre, hogy miért nem tudja a gyerekeket fegyelmezni?
(több iskoláról is tudok, ahol az igazgató sem tudja kezelni az ilyen gyerekeket)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!