Létezik pazarlás ebben az országban? Ha igen, miért, és hogyan lehetne ennek véget vetni?
Utaztam a napokban vidékre busszal: nem volt túl hideg, de a BKV helyijáraton illetve a távolsági buszon is olyan erővel ment a fűtés, hogy majd meggyulladt a lábam (arrébb tenni meg nem tudtam a tömeg miatt).
Ha olyan drága az üzemanyag és takarékoskodni kéne vele, akkor miért történik ez?
A másik: veszek kenyeret több helyről is, de szinte mindig mindegyik úszik a lisztben. Holott tudtommal drága a liszt. Úgy kell lekaparni a héjáról. Akkor mégis, miért pazarolják ennyire a pékségekben?
Ezek az én tapasztalataim. Nektek van hasonló? És ezekről mi a véleményetek?
A buszoshoz:
A sok ajtó nyitogatás miatt, muszáj rendesen fűteni a buszokat.Plusz a fűtés nem növeli meg a fogyasztást.Az utastér fűrése a motor hőenergiájával történik, amint eléri az üzemi hőmérsékletet.
Persze, ha "villanykályha" van a buszon, akkor igen megnöveli.
A kenyeresnél pedig, a kelt tészta ragad, muszáj "úszni" a lisztben,hogy kezelni tudják a pékek.
#1.: azért az emberek testének hője ad olyan meleget a buszon, amely miatt nem lenne indokolt külön fűtés ilyen erősen.
A kenyerek meg ezelőtt pár évvel még nem voltak olyan lisztesek. Akkor tudták sok liszt nélkül is kezelni a pékek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!