Hol súlyosabb a cigány probléma? Magyarországon vagy Szlovákiában?
A magyar verziót ismerem de azt olvastam hogy Szlovákiában ez sokkal nagyobb és súlyosabb gond, mivel Kelet-Szlovákiában rohamosan szaporodnak a cigányok. Egy adat szerint :
Szlovákia összlakosság kb 3.100.000 ebből kb 500-600ezer cigány
Magyarország összalkosság kb 10millió, ebből kb 600-800ezer cigány.
Szerintem szlovákiában súlyosabb a helyzet, arról nem is beszélve hogy a magyar kisebbség sem kicsi. Vagy tévedek ez ügyben?
Szerintetek Szlovákiából előbb lesz cigányország?
(Hungarista válaszoktól kíméljetek lécci)
Nagyon szépen leírtad a probléma gyökereit, de:
-akkor sem alkalmaznának a munkaadók szívesen roma munkaerőt, ha hegyekben állna a munka. Miért is? Megbízhatatlanok, nehezen kezelhetők, irtóznak a kötöttségektől, stb, stb.Valahol elszúrták, nekik kell helyrehozni a renomét.
-valóban nem egyformák az emberek, (szerencsére)de ha a kisabbség annyira be akar illeszkedni, -szépen szólva integrálódni- a többségbe, nekik kellene engedményeket tenni az életvitelükben nagyobbrészt, aminek nyomát sem látni. Olyan, mintha a ló dötené el, hogy mikor menjünk szántani.
És így igazságos: megkövetem, és minden tiszteletem a kevés kivételnek.
"Közületek melyik ember alkalmazna roma származású embert? "
Mire alkalmazod őket mikor olvasni és írni sem tudnak? Te is marha könnyen osztod az észt! Talán előbb iskolába kéne járniuk, hogy egyáltalán munka terén szóba lehessen állni velük. Nem beszélve arról, hogy még a kötelező közmunkára sem mennek el. Úgy csinálsz mintha a cigányok 99%-a mindennap tűntetne, mert nincs munkája. Akkor nem lázadoznak, ha nincs munka, csak akkor, ha nincs potya.
Egyetértek az előttem szólóval.
Kassán a Lunik IX egy gyönyörű lakótelepnek indult....nem sokáig. Gondolom láttátok nemrégiben a TV2 filmjét róla, hogy néz ki most. Attól még, hogy szegény vagyok, nincs munkám, nem szoktam kipisilni az ablakon, vagy az erkélyről. Nem dobálom szanaszét a szemetet, nem szedem fel a padlót a szobában, hogy azzal rakjak tüzet a szoba közepén. Nem szülnék agyra-főre gyerekeket, ha nem tudom eltartani őket! Persze nekik ez az egyetlen biztos bevételük az államtól! Vagyis tőlem, Tőled, Tőletek!!! Nem a családszeretet miatt szülnek, ebben biztos vagyok! Ez a legnagyobb gond! Ha nem lennének ennyien, nem kéne talán ilyen szegénységben élniük!
Amúgy meg azért sem szeretik alkalmazni őket(de való igaz, hogy Kelet-Szlovákiában a fehérek se tudnak elhelyezkedni), mert melyik hülye vállalkozó alkalmazna olyan cigányt, aki megbetegszik (fizetni kell utána), iszik, lop, gyereket szül (anyaságira megy) és mindenhol azt hallja, olvassa, hogy szegényeket nem szabad megsérteni semmivel! Úgy kihasználják ma már, még a legbutább is tudja, hogy ő "védve" van! Még az üzletben is fogcsikorgatva tűröm el, hogy megelőz a sorban, mert neki otthon sír a gyereke és csak tejet vesz.
Én is azt mondom, hogy tisztelet a kivételnek, de azok még a saját fajtájukat is kerülik inkább.
Segélyosztás után úgy fekszenek szanaszét a faluban, mint az elhullott állatok:(, árokban, úton, fa alatt, üzlet előtt stb, részegen és mindegy, hogy nő vagy férfi. Az utcákat ellepik az üres üvegek és papírok, mert nekik mindegy hol esik ki a kezükből. És Isten ments, hogy rászólj!!
Az állatok ivartalanítását nagy hévvel reklámozzák, mert szegények földönfutóvá válnak, hiszen nincs annyi ember, aki eltartaná őket......nos, ők nem állatok, de nem is büszkeségei e Földnek. Itt kellene kezdeni valamit először is. A felvilágosítás nem elég, sokszor többet tudnak, mint mi. Nekik hiába beszélnek ilyenről addig, amíg gyerek után pénz jár!
Én Szlovákiában születtem, szóval felvidéki vagyok. Elmondom mi az óriási különbség a két ország között, ugyebár írtátok hogy itt kevesebb roma van arányában véve. Ez a tény igaz, viszont a szlovák kormány korlátozta a segélyt. Tehát mindegy hogy 2 vagy 10 gyereke van ugyanannyi pénzt kap a család és ebből volt a probléma 3-4 éve, akkor volt az éhséglázadás, a cigányokat leütötték a rend őrei azóta csendben vannak, azért van sok cigánytelep mert semmi pénzünk sincs, az itteni cigány felső réteghez tartoznak az ottanihoz képest. Krasznahorkánál pl. nem szocpolos házuk van, olyan házuk van aminek az oldala a teteje fém lemezből van, kb. úgy képzeljük el mint a nyomortelepeket.
Nem mernek pattogni, és nincs az mikor bemész a plázába hogy szétnézz vagy egyél valamit nem látsz egy darab cigányt, mivel nem is mennek ilyen helyekre, elég egy egyszerű példát mondani, amit havonta tapasztalok mindig, Kassán a Lunyík telep ott van egy köpésre az Optima nevű nagy hypermarketnél, az ember bemegy, nem hogy bent, de még a környéken sem lát cigányt, nem tud kiöltözni nincs pénze, és nem védik őket mint a szentlelket. Ingyen sterilizálják azokat akik szegények. Lehet itt kevesebb a cigány, de az itteni cigányok messze a legpofátlanabbak és a legkötekedősebbek. Hosszú távon ez vissza fog ütni Magyarországon olyan szinten hogy az netovább.
Szóval az egésznek a lényege, hogy hiába van itt kevesebb cigány, ha nem tudják őket kordába tartani és látod őket mindenhol.
Szlovákia összlakossága 5.400.000 fő! És ebből kb 800ezer roma, Magyarország összlakossága 10.000.000 fő, ebből körülbelül 1.500.000 roma.
Százalékban ugyanannyi. Amúgy a négy magas cigányísággal rendelkező országban (Szlovákia, Magyarország, Románia, Bulgária) mindenhol 15% körüli a cigányság. A probléma mind a négy országban jelen van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!