Hol súlyosabb a cigány probléma? Magyarországon vagy Szlovákiában?
A magyar verziót ismerem de azt olvastam hogy Szlovákiában ez sokkal nagyobb és súlyosabb gond, mivel Kelet-Szlovákiában rohamosan szaporodnak a cigányok. Egy adat szerint :
Szlovákia összlakosság kb 3.100.000 ebből kb 500-600ezer cigány
Magyarország összalkosság kb 10millió, ebből kb 600-800ezer cigány.
Szerintem szlovákiában súlyosabb a helyzet, arról nem is beszélve hogy a magyar kisebbség sem kicsi. Vagy tévedek ez ügyben?
Szerintetek Szlovákiából előbb lesz cigányország?
(Hungarista válaszoktól kíméljetek lécci)
6-800.000? Nem lehet őket megszámolni...Szerintem többen is vannak.
Lehet, hogy szlovákiában súlyosabb, de az minket kevésbé érint. Nekünk is kellene már valamit tenni. Ők beszélnek róla, próbálnak tenni ellenük. Nálunk meg szerepet kapnak a politikában, mert őket meg lehet "győzni" könnyen, hogy kiree szavazzanak, segélyeket kapnak... Csak egy kicsit szigorítani kellene ezeket, kevesebb segély, ez-az, hogy viselkedjenek ember módjára. Gondolom Szlovákiában is a viselkedésükkel van a probléma, nem a származással. Na, hátha ők találnak megoldást, mi meg lekoppintjuk.
Először is: Szlovákia lakossága 5 450 000.
A nyugati vidékeken- Pozsonytól, Nyitrán át Besztercebányáig semmi gond nincs a cigányokkal. Kevesen is vannak, ott, ahol én lakom, nem lehetnek többen 5 százaléknál, és a többségük teljes mértékben beilleszkedett.
Keleten más a helyzet. Ott tényleg sokan vannak, és a gazdag Pozsony meg le se sajnálja őket, az ottani falvaknak kell megoldani a "romakérdést", pl. a cigány negyedeket körbeveszik fallal.
Egyébként nemrég hozott nálunk egy új törvényt az új kormány, miszerint egyes keleti falvakban a cigány nyelvet is lehet használni :D
A szlovákok nagyon tökösen intézik a dzsipóügyet. Kimennek rájuk swatterekkel - ott nemtom hogy hívják a kommandóst - és szanaszét verik az egész cigányputrit. A cigányok az állatok alatt vannak - erről nem óhajtok vitázni -, velük csak így lehet bánni, másból egyszerűen nem értenek.
Ja és ha azt hiszed, hogy nálunk csak 800 e dzsipó él akkor nagyon tévedsz. Ezt megszorozhatod hárommal kb.
Meg tudom erősíteni, hogy Szlovákiában rosszabb a helyzet. Nemrég voltam Borsod megyében egy kiránduláson, és átmentünk Szlovákiába is. Hát amilyen helyeken a busz átment ott, ahhoz képest Borsod egy paradicsomnak tűnt. Hihetetlen körülmények közt élnek a szlovák falvakban emberek.
Egyébként ez a 3milliós szlovák népesség honnan van? Én mindenhol 5 milliós lakosságot olvasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!