Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi az általánosan elfogadott...

Mi az általánosan elfogadott elmélet és gyakorlat annak érdekében, hogy egy ország lakossága meggazdagodjon?

Figyelt kérdés
Biztos vagyok benne, hogy a témának komoly irodalma van. Miért nem használják akkor?
2023. jan. 21. 22:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Mert ellentmond a hatalomgyakorlók gyors meggazdagodásával.
2023. jan. 21. 22:25
 2/12 anonim ***** válasza:
37%
Tanulni, dolgozni, vállalkozni kell. Ennyi. Nehogy azt hidd, hogy van egy titkos receptkönyv, és az majd csiribí-csiribá - gazdaggá tesz téged vagy mindenkit. Neked kell magadat azzá tenni.
2023. jan. 21. 22:25
 3/12 A kérdező kommentje:
Nem a saját életemről van szó, azzal elégedett vagyok. A szegénységet szeretném, mint olyan, felszámolni, a múlt ködébe hellyezni.
2023. jan. 21. 22:33
 4/12 A kérdező kommentje:
*helyezni (elgépeltem)
2023. jan. 21. 22:33
 5/12 anonim ***** válasza:
81%

Az sem áll rosszul:

[link]

Itt is csak a munka meg a tanulás lehet kulcsszó, segélyekből senki nem lesz gazdag.

2023. jan. 21. 22:35
 6/12 anonim ***** válasza:
21%
Minden gazdasági növekedés alapja a modern oktatási rendszer. De mivel ez a populista hatalom legnagyobb ellensége, ezért nem fejlesztik, csak igyekeznek annyit pénzt adni a tanároknak, hogy befogják a szájukat és ne akarjanak modernizációt, mert az veszélyeztethetné a hatalmukat. Tehát van recept, de a populisták törvényszerűen nem építhetnek tartósan erős gazdaságot.
2023. jan. 21. 22:40
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ki kell használni más országokat. Őket dolgoztatni olcsóért, aztán eladni az így megtermelt akármit drágán. Pl multik. Ezzel növeszted a saját gazdaságod, ami meg húzza maga utan a gazdagabb lakosságot.
2023. jan. 21. 22:48
 8/12 anonim ***** válasza:
85%
Vagy le kell igázni egy területet és kihasználni, ahogy a Nyugat tette. Vagy sok olajnak kell lennie a földben. Vagy sokat kell exportálni minőségi termékeket. Esetleg minőségi befektetőket idecsábítani, pénzügyi szolgáltatást nyújtani, szállítási útvonalakat biztosítani. De én laikus vagyok ebben.
2023. jan. 21. 23:14
 9/12 anonim ***** válasza:
52%
Még nincs tankönyvbe beírva, mert Mo.-n ez még folyamatban van.
2023. jan. 21. 23:31
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A japán meg a kínai modell.

Ami az volt, hogy-bejöhetsz az országba kedves multi, de helyet kérek az igazgató tanácsban. A cégnél csak az orszagom lakói dolgozhatnak.

Aztán pár évtized alatt lekopizták megtanulták mit csinál a multi majd páros lábbal rúgták ki az országukból és átvették a cégét.

2023. jan. 22. 07:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!