Jelentős munkaerő fog felszabadulni, jóval kevesebb lesz a megrendelés.
Érdemes szakmunkásnak tanulni? Ezzel etették az egyszerű embereket akik bedőltek. Most lesz rengeteg munkanélküli villanyszerelő, kőműves, asztalos stb...
9) nem hiszem hogy áruhiány van mert behoznak mindent külföldről.2017-ben még nem szálltak el az árak,de még 2019-ben sem.ha még 2023-ban is ott tart hogy anyagért szaladgál akkor ott valami gond van.ha jól értem hitelre vett házat és hitelből akarta felújítani,erre nem lehet mit mondani..szagember lehet hogy nincs,de idővel lehetett volna találni azért.
2023. jan. 18. 12:30
12/38 anonim válasza:
Sose értettem minek akarnak az emberek lakást venni, amikor azzal a pénzzel kb. körbe tudod utazni a világot és rengeteg élményt szerezni. Élni meg lehet lakókocsiban is, ahogy több modell is teszi, mert az a menő, vagy a munkáltatója szerez neki ingyen lakhatást.
2023. jan. 18. 12:31
13/38 anonim válasza:
11es, ezt ne nekem mond, az ország két különböző részéről jön ez, és hidd el, hogy valid story.
2023. jan. 18. 12:32
14/38 A kérdező kommentje:
Tudok többet is akik két hét múlva már az ajtód előtt állnak hogy dolgozzanak és nem kóklerek, festő, villanyos, vizes, kőműves, december óta otthon vannak. Pest megye. A kérdés hogy van e pénzed? Mert itt senkinek sincs már ilyesmire.
Napelem? Remekül el lett lehetetlenitve, számoltátok most mennyibe kerül egy valamire való rendszer és mikorra térül meg. Akinek van az örüljön, aki akar az meg...
2023. jan. 18. 12:36
15/38 anonim válasza:
"És hova mész tündérbogaram?"
Ti gávárís pá vingérszki?
2023. jan. 18. 12:38
16/38 anonim válasza:
13) ismétlem,a covid után szálltak el az árak, ezután nőttek az ingatlanárak és ugrott meg az infláció.2017 egy szép békés időszak volt a mai állapotokhoz képest.
2023. jan. 18. 12:40
17/38 anonim válasza:
A tavaly elszállt gázárak miatt globális, de legalább egész europára kiterjedő az építőanyag hiány. A cementgyártás, de a kerámia pl tégla, csempe stb gyártása is eszméletlenül energia igényes. Sok gyár visszafogta a termelését, abban reménykedve, hogy majd bepótolja, mikor alacsonyabb lesz a gáz ára. Most már olcsóbb, de nagyon sokáig csak ment feljebb és feljebb. A magas üzemanyagárak miatt meg azt is meg kell gondolni, milyen messziről érdemes az építőanyagot még szállítani. Illetve maguk a gyárók és a kereskedők is kb nullára építették le a készleteiket, mert nem akarták, hogy a drágán legyártott vagy megvett építőanyagon bukjanak, ha lemegy az ára, vagy annyiért már kutya nem veszi meg.
2023. jan. 18. 12:40
18/38 árokpart válasza:
12-es Jajjjjjjjjjjjj!!!!!!!!!
2023. jan. 18. 12:45
19/38 anonim válasza:
Hát én nem ezt tapasztaltam.
Szeptemberben szigeteltünk, ahhoz már februárban kellett kivitelezőt találnom, az sem volt egyszerű, szeptember végén kész lett a ház, erre egyik ismerősöm elkérte a kivitelezőm telefonszámát, hogy ő majd idén szeretné a házat szigetelni.
Októberben egyeztettek, talán idén nyár végén összejön, addig a kivitelezőnek tele a naptára!
De gázszerelő, villanyszerelő, festő, stb is alig van.
2023. jan. 18. 13:18
20/38 A kérdező kommentje:
Már nem hallani hogy szakember hiány van, pár ember itt az oldalon még görcsöl hogy ismerősnek az ismerőse 2018-ban nem talált kőművest. Inkább az a baj hogy az embereknek nincs pénze nem tudják már megfizetni az ilyen munkákat. Sok lumpen is volt akik gyorstalpalón kitanultak valamit, villanyszerelő, kőműves stb... mostmár van annyi ember hogy mindenkinek nem is fog jutni munka.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!