Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerinted jó dolog, hogy...

Szerinted jó dolog, hogy vannak tényellenőrök?

Figyelt kérdés
2023. jan. 9. 06:40
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
70%
Miért van az, hogy a kormánymédiának hazudott félkatonai szervezet a magyar sajtótörténelemben soha nem látott méretekben veszti a sajtópereket, még az úgynevezett libsi médiának, alig vannak elnézést kérő cikkei?
2023. jan. 9. 07:59
 12/25 anonim ***** válasza:
67%
Hallgassatok Toroczkaira és Schifferre: [link]
2023. jan. 9. 08:06
 13/25 anonim ***** válasza:
55%
Jó lenne, ha lennének, de akik tényellenőröknek nevezik magukat, azok hazug marxista propagandisták.
2023. jan. 9. 08:07
 14/25 anonim ***** válasza:

"Pont a Magyar Nemzet? Akkor el se olvasom! Toronymagasan vezetik ez elbukott sajtópereket"

Ez mondjuk, nem igaz: az Origo, Prosti Srácok messze megelőzik, de tény, hogy a valóban független kormánykritikus ill. liberális értékrendű, vagy nem független, azaz párthoz kötődő oldalakat messze veri a bukott per versenyben.

2023. jan. 9. 08:24
 15/25 anonim ***** válasza:
47%

Bazmeg, az első sor: "Itt van a nyakunkon a gondolatrendőrség, az orwelli világot idéző, jóságos komisszárok." Hát elhiszem, hogy az ilyen pofátlanságnak, mint ami a cikkben van rosszat fog tenni a tényellenőrzés.

Tipikus szektás módszer ez: vádold az ellenségedet a saját tevékenységeddel, és akkor be vagy védve. Végtelen pofátlan hazug propagandát tolok, és aki meg akar állítani, azt megvádolom, hogy orwelli diktatúrát épít. Ha az az orwelli diktatúra, hogy az ilyen f.szszopó, hazug nyomorékokat, mint ez a Pálfalvi Milán, letörlik a színről, részemről amen.

Nem tudom, mitől lesz az orwelli diktatúra, ha kiállítok egy független bizottságot, amiben lehet mindenféle politikai beállítottságú ember, és az a feladatuk, hogy ellenőrizzék, hogy igazat mondott-e valaki. De mindegy, hagyjuk is...

2023. jan. 9. 08:46
 16/25 anonim ***** válasza:

A putyinistára, erdoganistára gondosz? Az régen rossz valóban.

Ha a Facebook mesterséges intelligenciás tényellenőrzésére gondolsz, na az sem tökéletes, egyáltalán nem kiforrott stb., de ha jó lenne, és valóban a kamut szűrné, ideológiasemlegesen, na az jó lenne, sőt, még az is jó lenne, ha x mennyiségű kamu után (kampányidőszakban meg kevesebb esetén is) törli a profilt, ill. a leleplező valóságot írja ki, amit a profiltulaj nem tud törölni, tehát ott lenne, hogy hazudott.

Akkor nem terjednének annyira olyan baromságok, hogy a COVID oltásban nanochip van, meg ilyenek.

Tény, hogy a fideszes (KESMA) hírportálok ezerszer többet hazudnak, mint a Fidesz-kritikusak, így azok megosztásának a blokkolása vagy egyéb terjesztése a Facebookon (vagy máshol) szerintem teljesen oké. Nem minden cikkük, csak a hazug cikkük. Ha tehát az Origo egy ételreceptet közöl, akkor az rendben van, bár az is oké szerintem, ha a többnyire kamus oldalakat nehezebben lehet terjeszteni még akkor is, ha nem kamus cikkeket osztanak, vagy ha a Megafon, amelyik ontja magából a hazugságot, ha véletlenül igazat mond, és hirdeti magát, ugyanannyi pénzért sokkal kevesebb emberhez jutna csak el (bár szerintem annyit hazudtak, hogy törölhetnék is a portált, vagy kiba*** nagy összeget kéne fizetniük, hogy maradhassanak, amit ráadásul nyilvánosságra is kerül az oldalon, hogy kamuoldal, és csak pénzért maradhatott).

De ha lenne egy balos Diktafon-oldal, amelyik ugyanilyen szintű ordas hazugságokkal jön, akkor arra is ez vonatkozna, ha egy mihazánkosra, akkor arra is, csak hogy félreértés ne essék.

A Facebook azonban jelenleg messze nem jó még ezen a téren. Ismerek valakit, akit büntetett azért, mert megosztott egy valós képet, míg másokat nem büntetett ezért. Sőt, ő még hiába is fellebbezett.

Vagy az én esetem: egy képen mutatni akartam, hogy a Vodafone és a Ku Klux Klan ikonok mennyire is hasonlítanak, erre tiltotta a képet, és figyelmeztetett hogy tilos a gyűlöletkeltés.

De ezer hibája van a Facebooknak.

2023. jan. 9. 08:58
 17/25 anonim ***** válasza:
52%

"Hallgassatok Toroczkaira és Schifferre"

Hallod, a vérem felforr ettől a két csávótól!

"akik tényellenőrök (...) kiskorúnak tekintenek minket. Elvitatják tőlünk a képességeket, hogy mérlegelni tudunk tényeket, információkat, adatokat."

Dehát éppen ez az, hogy igenis nem tudjuk mérlegelni, és ezzel élnek vissza a politikusok, a marketingesek, a konteósok is a jó k.rva életbe! Mintha azt mondaná valaki, hogy az építésügyi ellenőrök kiskorúnak tekintenek minket, elvitatják tőlünk a képességet, hogy házat tudjunk építeni.

Mondok egy példát éppen a lakmusz főszerkesztője szájából: MZP bemondott egy olyat, hogy Orbán ahelyett, hogy az egészségügyet fejlesztené, méregdrága grazi magánklinikán kezelteti magát az állam pénzén. Meg is osztott egy képet, amin a miniszterelnöki kisbusz az említett klinika előtt parkol. A lakmusz meg kinyomozta, hogy a kép nem Grazban, hanem Balatonföldváron készült egy kihelyezett Fidesz pártkongresszuson.

Direkt ellenzéki példát említettem, amit szintén a lakmusz szedett szét. Közületek ki lett volna az a nagykorú, aki ezt a kamut maga kideríti?

Amit Schiffer meg Toroczkai tol, az megint a szokásos nettó populizmus: "neked igazad, van, ők rosszat akarnak neked, de majd én jól megvédelek!".

2023. jan. 9. 09:33
 18/25 anonim ***** válasza:
30%
Egy jó dolog van az önjelölt "tényellenőrök" létezésében: ha valamiről egy "tényellenőrző" oldal azt írja, hogy nem igaz, akkor biztosra vehető, hogy igaz.
2023. jan. 9. 09:42
 19/25 anonim ***** válasza:
47%

Hát a fidesz tény ellenőrei sima propagandisták. Nyugati tényellenőrt még nem láttam, viszont kb 10 médiából tájékozódom szóval el tudom dönteni kb hol az igazság.

Aki M1-en nevelkedik annak meg úgyis mindegy.

2023. jan. 9. 09:46
 20/25 anonim ***** válasza:
Ha azt ellenőrznék, hogy mi igaz és mi nem, akkor nem lenne baj. De a tényellenőrök valójában azt ellenőrzik, hogy a leírt dolog megfelel-e a munkaadójuk elvárásainak, vagy olyan dolgot ír le, ami hiába igaz, azt mégsem szabad terjeszteni.
2023. jan. 10. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!