Miért van az, hogy egyes nézeteket elfogadhatatlannak neveznek, a kimondóját megbélyegzik a náci, fasiszta, rasszista stb. jelzőkkel, ahelyett, hogy vitába szállnának vele?
Mert egy náci, fasiszta, rasszista embernek bármilyen érvet hoznál fel, csak annyi lennne a reakciója, hogy "A kivétel erősíti a szabályt."
Csak hogy saját példát hozzak fel:
Régen a nagyszüleim egy cigánytelep közepén éltek. Amikor odaköltöztek még nem volt az, csak azzá alakult. Hozzájuk hetente minimum 3-szor törtek be. Vittek a környékbeliek mindent, ami mozdítható volt. Éjszakánként felváltva őrködtek, hogy védjék a tulajdonukat. Mivel akkoriban ennyit láttam a cigányságból, így igen egyszerűen rámondhattam volna, hogy ezek mind ilyenek. És valószínűleg el sem hittem volna, hogy vannak köztük becsületesek is.
Manapság a munkám során elég sok cigánnyal találkozom. Mind egytől egyig tisztességes munkából él meg. Van olyan is az ismeretségi körömben, aki 3 munkahelyen dolgozik (délelőtt gyárban, délután asztalosként, hétvégente meg építőiparban segédmunkásként), hogy minden tőle telhetőt megadjon a családjának.
A náci, fasiszta, rasszista nézeteket az szüli, hogy az adott ember nem látott még eleget a világból. Csak a saját maga által közvetlenül tapasztalt dolgokból vonja le következtetést. Mivel más fajta tapasztalat eddig nem volt, így egy vitában is süket fülekre talál az ember.
Ami hogy téged idézzelek: "Nem vezet sehova".
Ha a zsidókkal akarsz elülni és a holokausztról beszélgetni azt sem lehet.
Egy mérnök megpróbált utánajárni a számoknak.
Olyan egyszerű számításokat mutatott hogy egy halott ember elégetéséhez mennyi hőenergia szükséges. És ahhoz mennyi tüzelőanyag kell....
Na ő rögtön náci kollaboráns lett. Pedig csak számolt.
Mondjuk könnyebb lenne válaszolni a kérdésedre, ha elmondanád, hogy milyen nézetekre gondoltál.
Így általánosságokban csak annyit tudok mondani, amit #5-ös kolléga is mondott. Azért bélyegzik meg nácinak, fasisztának és rasszistának az illetőt, mert általában az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!