Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy egyes...

Miért van az, hogy egyes nézeteket elfogadhatatlannak neveznek, a kimondóját megbélyegzik a náci, fasiszta, rasszista stb. jelzőkkel, ahelyett, hogy vitába szállnának vele?

Figyelt kérdés
Én értem, hogy könnyebb egy jelzőt ráakasztani valakire, mint vitázni vele, és akár megpróbálni megérteni az álláspontját, de ez így nem vezet sehova. Így sok elégedetlen ember lesz, akinek a problémáiról nem vesznek tudomást. Egyre feszültebb lesz ettől a társadalom.
2022. dec. 18. 12:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Azért, mert azzal, ha leáll valaki egy rasszistával, vagy homofóbbal vitatkozni, az gyakorlatilag legalizálja azt, hogy az illető rasszista, vagy homofób. Régen ez nem volt normális és volt egy norma ami alá nem mentünk.
2022. dec. 18. 12:12
 2/13 anonim ***** válasza:
58%

Mert egy náci, fasiszta, rasszista embernek bármilyen érvet hoznál fel, csak annyi lennne a reakciója, hogy "A kivétel erősíti a szabályt."

Csak hogy saját példát hozzak fel:

Régen a nagyszüleim egy cigánytelep közepén éltek. Amikor odaköltöztek még nem volt az, csak azzá alakult. Hozzájuk hetente minimum 3-szor törtek be. Vittek a környékbeliek mindent, ami mozdítható volt. Éjszakánként felváltva őrködtek, hogy védjék a tulajdonukat. Mivel akkoriban ennyit láttam a cigányságból, így igen egyszerűen rámondhattam volna, hogy ezek mind ilyenek. És valószínűleg el sem hittem volna, hogy vannak köztük becsületesek is.

Manapság a munkám során elég sok cigánnyal találkozom. Mind egytől egyig tisztességes munkából él meg. Van olyan is az ismeretségi körömben, aki 3 munkahelyen dolgozik (délelőtt gyárban, délután asztalosként, hétvégente meg építőiparban segédmunkásként), hogy minden tőle telhetőt megadjon a családjának.

A náci, fasiszta, rasszista nézeteket az szüli, hogy az adott ember nem látott még eleget a világból. Csak a saját maga által közvetlenül tapasztalt dolgokból vonja le következtetést. Mivel más fajta tapasztalat eddig nem volt, így egy vitában is süket fülekre talál az ember.

Ami hogy téged idézzelek: "Nem vezet sehova".

2022. dec. 18. 13:01
 3/13 A kérdező kommentje:
#1-#2: Mindketten címkéket dobáltatok egyből, mikor egyáltalán nem biztos, hogy a címkétek igaz arra, akire mondanátok. Nem értettétek meg a kérdést.
2022. dec. 18. 13:44
 4/13 anonim ***** válasza:

Ha a zsidókkal akarsz elülni és a holokausztról beszélgetni azt sem lehet.

Egy mérnök megpróbált utánajárni a számoknak.

Olyan egyszerű számításokat mutatott hogy egy halott ember elégetéséhez mennyi hőenergia szükséges. És ahhoz mennyi tüzelőanyag kell....

Na ő rögtön náci kollaboráns lett. Pedig csak számolt.

2022. dec. 18. 15:16
 5/13 anonim ***** válasza:
Mert csomó esetben neonácik az illetők. De hosszú lenne kifejteni.
2022. dec. 18. 16:35
 6/13 anonim ***** válasza:
2022. dec. 18. 16:36
 7/13 anonim ***** válasza:

Mondjuk könnyebb lenne válaszolni a kérdésedre, ha elmondanád, hogy milyen nézetekre gondoltál.

Így általánosságokban csak annyit tudok mondani, amit #5-ös kolléga is mondott. Azért bélyegzik meg nácinak, fasisztának és rasszistának az illetőt, mert általában az is.

2022. dec. 18. 17:50
 8/13 A kérdező kommentje:
#7: És mi lenne, ha érdemben válaszolnál, ahelyett, hogy megcímkézel másokat? Ja, hogy így nem kell érvelni, és azt hiszed legyőzted.
2022. dec. 18. 18:21
 9/13 anonim ***** válasza:
Szívesen válaszolnék érvekkel, de még mindig nem tudom, hogy milyen nézetekre gondoltál. Így kicsit nehéz.
2022. dec. 18. 18:27
 10/13 A kérdező kommentje:
#9: Általánosságban mondom, ha beszélsz valakivel, akit felcímkézel.
2022. dec. 18. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!