Miért csak azt gondoljak fehérnek aki szőke? Miért a szőkékkel azonosítják a fehéreket?
Szerintem igenis a fehér ember sokféle es lehet pl vörös hajú is
A nácik a szlávokat sem szerették pedig azok is fehérek sőt még jópár szőke is köztük
Hozzáállás kérdése, hogy mennyire részletesen tagoljuk az ember kontinuumát fajtákra. Van az az európai kultúrában létező hagyományos szokás, hogy europid / néger / mongoloid / ausztrál őslakos. És ezen nagyrasszokon belül van százféle rassz. Aztán van az USA-ban elterjedt szokás, hogy fehér/latin/fekete/vörös/sárga/hupikék... Igen, ez utóbbi tagolás szerint a dél-európaiak nem tartoznak egy kupacba az USA-t hagyományosan meghatározó depigmentált szemű-hajú észak-európaiakkal. Tehát nem mindenkinek ugyanazt jelenti a "fehér" a szótárában. Senki sem hibázik, csak nem árt előre definiálni, melyik tagolást használjuk, mielőtt kinyitjuk a szánkat.
Mit mondjak, nem kell annyi amerikai irodalmat olvasni, ha nem tetszik...
"Ertem hogy arja naci propaganda"
Pontosan errõl van szó. Igaz, a németek között is van mindenféle, de a nácik a propagandában szõkék voltak és csak õk voltak "igazán" fehérek.
Miért náci propaganda? Szerintem keveritek a nordicizmussal.
A nordicizmus mint a korszak legnépszerűbb világnézete akár 150 évvel is megelőzte az NSDAP párt megalapítását germán országokban.
Olvassatok, művelődjetek: [link]
A II.VH előtt a nordicizmus a germán nyelveken beszélő országokban ( akkoriban USA is, anglia skandinávok németek, dánok hollandok) teljesen általános többségi világnézet volt POLITIKAI oldaltól függetlenül.
Ezekben az országokban a latin nyelvű európai népek nem számítottak igazán fehérembernek.
A szlávokat meg mongoloiddal kevert népeknek tartották, igaz a modern populációgenetika tükrében van bennük mongoloid beütés minél keletebbre haladunk, annál nagyobb arányban.
OFF, de a 3. képen a zsidó fiú szerintem sokkal helyesebb (főleg profilból), sokkal intelligensebb és érzékenyebb arca van. Mellette a "nemes árja" inkább barbárnak néz ki.
A kérdésre válaszolva: ahogy #7 írja, nem minden számunkra fehérnek ítélt számít árjának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!