Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Valaki leírná nekem, hogy mi...

Valaki leírná nekem, hogy mi az, hogy jóléti ország?

Figyelt kérdés

Lehetőleg részletesen. Hogy kell elképzelni? Lehetőleg olyan, aki él/élt általa jólétinek ítélt országban.

Minden választ köszönök.

2022. dec. 4. 17:44
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

9-es, 650 bruttóm van+cafeteria+13.havi, fizetik a bejárást, bónusz is csurran cseppen, van lakásom is, kocsim is, az egészségügy szerencsére még nem érint.

Ezeket nem rosszindulatból írom, csak érteni akarom, hogy ha egy jóléti országban élnék, mennyivel lenne nekem jobb. Nem vagyok fidesz fan, vagy ilyesmi.

2022. dec. 4. 18:32
 12/15 anonim ***** válasza:
91%
Egészen részletesen: az emberek azért járnak dolgozni, hogy ne unatkozzanak, nem pedig azért, hogy ne dögöljenek éhen, vagy fagyjanak meg az utcán.
2022. dec. 4. 18:37
 13/15 anonim ***** válasza:
88%
Nem az a jóléti ország, ahol néhány ember jól él, hanem az, ahol a társadalom nagyobbik részének nincsenek napi problémái a megélhetéssel.
2022. dec. 4. 18:42
 14/15 anonim ***** válasza:
90%
Működő egészségügy, oktatás, szociális háló.
2022. dec. 4. 18:51
 15/15 anonim ***** válasza:
87%

@2

"Magyarország viszont az.Például a hatósági áras üzemanyag"

Tehát ha januártól leveszik az üzemanyagról az ársapkát, akkor Magyarország is kiesik a jóléti államok köréből?

Mellesleg, Észak-Koreában is hatósági áras az üzemanyag. Akkor az is jóléti ország, ugye?

2022. dec. 4. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!