Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Valaki leírná nekem, hogy mi...

Valaki leírná nekem, hogy mi az, hogy jóléti ország?

Figyelt kérdés

Lehetőleg részletesen. Hogy kell elképzelni? Lehetőleg olyan, aki él/élt általa jólétinek ítélt országban.

Minden választ köszönök.

2022. dec. 4. 17:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
33%
Az mindig a szomszéd ország, ahol még a fű is zöldebb XD
2022. dec. 4. 17:50
 2/15 anonim ***** válasza:
12%

Ahol ott van az állam gondoskodó keze.

Az USA például nem jóléti ország.Ugyanis, fizetős az EÜ, alig van államilag előírt fizetett szabadság...stb

Magyarország viszont az.Például a hatósági áras üzemanyag,tej, cukor,liszt egyfajta jóléti intézkedés.

Vagy például a fizetett alapszabadság 20 nap évente, ez az USA-hoz képest jóléti.

3/15 anonim ***** válasza:
21%
Olyan mint Magyarország.
 4/15 anonim ***** válasza:
8%
Tőlünk nyugatra minden. Főleg Svájc.
2022. dec. 4. 17:54
 5/15 anonim ***** válasza:
65%

A jóléti államokban az átlagos életszínvonal általában van annyira magas, hogy ne kelljen egy válság első jeleire ársapkákat húzni mindenféle alapélelmiszerre, benzinre, meg ilyen teljesen általános mindennapi dolgokra.

Az ilyen államokban az államnak nem szükséges folyamatosan gondoskodnia rólad, hanem biztosít egy társadalmi-gazdasági keretet számodra ahhoz, hogy képes legyél önerőből is gondoskodni önmagadról. Hogy ne legyél ráutalva arra, hogy az államnak folyamatosan pátyolgatnia kelljen téged.

2022. dec. 4. 17:56
 6/15 anonim ***** válasza:
28%
Németország
2022. dec. 4. 18:02
 7/15 A kérdező kommentje:
6-os, na ez konkrét. Miben nyilvánul meg? Én csak itthon éltem, nagyon külföldön sem jártam, érdekel minden.
2022. dec. 4. 18:04
 8/15 anonim ***** válasza:
59%
Leginkább Magyarország minősül jóléti országnak. Itt bővizűek a folyók, dúsak a legelők és jól termőek a földek. A csapból iható édesvíz folyik, minden szükséges növény megtermeszthető és a szükséges állállomány is tenyészthető.
2022. dec. 4. 18:15
 9/15 anonim ***** válasza:
90%
#6 Normális fizetés, lakhatás és egészségügy van, minimálbérrel, sőt munkanélküli segéllyel is élvezheted a 21. század minden kényelmét, nem kell aggódni alap dolgokon pl. hogy miből fogsz enni, miből fogod kifizetni a rezsit.
2022. dec. 4. 18:27
 10/15 anonim ***** válasza:
64%
Az északi államokban működik jól ez a modell. Van létbiztonság, van tervezhető jövő, mindenki kényelmesen megél és lakóhelytől függetlenül ugyanolyan színvonalú szolgáltatásokhoz tud hozzájutni, nincsenek éles társadalmi és vagyoni különbségek. Nem véletlen, hogy minden felmérés ezeket a népeket hozza ki a legboldogabbnak.
2022. dec. 4. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!