Idősebb embereket kérdeznék! Milyen érzéssel tölt el titeket a kormány oroszbarát politikája?
Azok akik még emlékeznek arra amikor az orosz nyelv kötelező volt. Az orosz ünnepeket velünk is kötelezően megunnepeltettek
A ruszkik haza jelmondatra
Hogy érzitek,helyes-e ennyire nyitni az oroszok fele ilyen nemzeti múlttal mint a mienk?
Akik ellenségeskedéseket szítanak, háborúkat gerjesztenek, ők is ilyen kérdéseket tettek fel valamikor.
Abszolút torzan látják egyesek a magyar és orosz kormány viszonyát is.
Orbán ugyanúgy beszólt Putyinéknak is, ahogy Brüsszelnek beszólogat. Agresszornak van nevezve, Novák Katalin is maximálisan elítélően beszél stb.
Csak van annyi esze, hogy nem akar minket, magyarokat sem tönkretenni. Az a gyanúm, ha nem lennénk ekkora függésben gazdaságilag, Orbán egyáltalán nem is venné semmibe Putyinékat. De egyeseknek ez probléma, hogy Orbán igyekszik józanul navigálni.
"Orbán ugyanúgy beszólt Putyinéknak is, ahogy Brüsszelnek beszólogat."
Amolyan 1 a 100-hoz arányban és közel sem olyan intenzitással. Vagy szerinted nem?
"De egyeseknek ez probléma, hogy Orbán igyekszik józanul navigálni."
Részemről már 8 éve megy a vita, hogy miért barátkozunk az oroszokkal. Egyetlen kérdést szoktam feltenni: Eddig mi hasznunk volt belőle? És 8 éve folyamatosan nem kapok erre választ. Még ilyenkor, a háború idején is védjük őket, amennyire lehet, ettől függetlenül ugyanannyiért, ha nem drágábban vesszük a gázt, mint a többi ország.
Szóval neked is felteszem a kérdést: Milyen hasznunk származott eddig az oroszokból?
31:
Teleplakátolta az országot Moszkva ellenes plakátokkal, kampányt indított, hirdetve, hogy Oroszország dekadens és milyen rosszul élnek ott az emberek, ha bármit kérdez egy ellenzéki politikus vagy újságíró a kormány tevékenységével kapcsolatban, a válasz mindig Moszkva. Oh, wait...
Elfogultan, torzan, leegyszerűsítve látják egyesek a helyzetet.
Ők meg is érdemelnék, hogy fizessenek dupla gázárat, mint az olaszok.
Rúgják ki a munkahelyéről, mert cége az orosz piacra szállított, főleg abból élt és most csődbe mentek.
Számtalan példát lehetne említeni az európai és orosz gazdaság összefonódásáról, kölcsönös hasznáról, de nem fogok dolgozatot írni, egyszerű felfogású embereknek, akik nacionalista gyűlölködő gondolkodásra alapoznak, meg arra, hogy Orbán hülye.
"Számtalan példát lehetne említeni az európai és orosz gazdaság összefonódásáról, kölcsönös hasznáról, de nem fogok dolgozatot írni, egyszerű felfogású embereknek, akik nacionalista gyűlölködő gondolkodásra alapoznak, meg arra, hogy Orbán hülye."
És ha erre azt mondom, hogy az Ukrán gazdasággal sokkal nagyobb volt az összefonódás? Értelemszerűen magyar szemszögből.
Ráadásul nem tudom, hogy te vagy-e a #31-es hozzászóló, de feltettem neked egy kérdést: Milyen hasznunk származott eddig az oroszokból?
Ha erre akartál válaszolni a kereskedelmi kapcsolatokkal, akkor nem tudom elfogadni, mert nem úgy néz ki, hogy ebben bármi szerepe lett volna az orosz kormánynak. A kereskedelmi kapcsolatok, nemzetközi szállítmányozások néhány konkrét eseten kívül természetes úton, a piaci kereslet és kínálat találkozásából alakulnak ki.
Nem érdekel, mit fogadsz el és arra válaszolok, amire akarok. Nem látom értelmét, ilyeneknek magyarázni.
Eleve, ilyen oldalakat sem érdemes látogatni, csak idetévedtem véletlenül, de nincs ennél feleslegesebb időtöltés, úgyhogy hagyjuk...
"Nem érdekel, mit fogadsz el és arra válaszolok, amire akarok. Nem látom értelmét, ilyeneknek magyarázni."
Fair enough, kívánom, hogy az "ilyenek", mint én legyen a legnagyobb gond az életedben.
"Abszolút. Nem a múltban kell élni, amikor marxizmust kényszerítettek ránk a szovjet (nem orosz!) megszállók. Minket konkrétan az ukrán front szállt meg 1945-ben és 1956-ban is"
Milyen érdekes, hogy ki kellett emelni, hogy "nem orosz", de azt mindenképp hozzá kellett tenni, hogy "ukrán front", persze annak ismerete nélkül, hogy ez mit jelentett :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!