Idősebb embereket kérdeznék! Milyen érzéssel tölt el titeket a kormány oroszbarát politikája?
Azok akik még emlékeznek arra amikor az orosz nyelv kötelező volt. Az orosz ünnepeket velünk is kötelezően megunnepeltettek
A ruszkik haza jelmondatra
Hogy érzitek,helyes-e ennyire nyitni az oroszok fele ilyen nemzeti múlttal mint a mienk?
A kérdés butaság. Feltételezem, agymosott fiatal balliberális gyerek kérdése, akinek fogalma sincs a dolgokról.
"Kádár-gyerek" vagyok egyébként, akinek jó dolga volt akkoriban, csak később tudtam meg az öregúr viselt dolgait.
De ez mellékes. A kérdés ostobaságra vall szerintem.
"A szovjet megszállás mennyiben volt más ?"
Szerintem annyiban azért más, hogy a szovjet időkből még vannak élő emberek, mind elnyomó államapparátus, mind pedig annak jogi, állampolgári elszenvedői oldaláról. Putyin maga KGB ügynök volt.
Ez egyrészt, másrészt pedig az oroszellenesség kimutatható jelenség volt a magyar közhangulatban a rendszerváltást követően. Ez viszont most megfordítja/megfordította a kormány. Szerintem ezt az álláspontcserét eleve érdekes lehet meghallgatni néhány ember részéről.
Az a kisebbség aki az orosz ellenes propagandát nyomja mindig is hangosabb volt ezzel úgy tűnt hogy ők vannak többen.
Most hogy nincs orosz ellenes kormánypropaganda azok is hallatják a hangjukat akik 89 után hallgattak.
"Most hogy nincs orosz ellenes kormánypropaganda azok is hallatják a hangjukat akik 89 után hallgattak."
Aham. Szóval szerinted az oroszpártiak mindig is többségben voltak? Érdekes dolgokat mondasz.
Ha azokat is az orosz pártiak közé sorolom akik nem gyűlölték az oroszokat akkor szerintem mindig is többen voltak.
Gondolom szerinted is orosz pártiak ?
"Ha azokat is az orosz pártiak közé sorolom akik nem gyűlölték az oroszokat akkor szerintem mindig is többen voltak."
Elképesztő eszmefuttatás. Ha azokat is micimackó rajongók közé sorolom, akik nem gyűlölték a micimackót, akkor a micimackó minden idők legsikeresebb TV adaptációja?
Ha tudod, hogy egy szó kicserélésével teljesen kicsavarható az eszmefuttatásod, akkor valószínáleg az az eszmefuttatás soha nem is volt helyes.
"Ezt csak azért irtam mert aki nem itéli el az oroszokat minden nap legalább készer, mert tele van a hócipője az egésszel az nálatok rögtön oroszbarát."
Velem vitatkozol most, nem pedig valamilyen rejtélyes többes számmal. Az eszmefuttatásod, illetve a mondandód logikája hibás és/vagy hiányos. Én ezekbe kötök bele. Hacsak nincs valami szociológiai tanulmány, aminek az a konklúziója, hogy mindig is többségben voltak az oroszpártiak, addig szerintem zárjuk rövidre ezt a beszélgetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!