Miskolcon tényleg ilyen dolgok történnek? (romák, Magyarok együttélése)
2022. nov. 22. 23:46
11/17 anonim válasza:
Amúgy meg nem tudom mit kell lepontozni abban, hogy leírom mit tapasztaltam ott. Sajnos ez volt, akkor is ha egyeseknek nem tetszik a valóság. Nem sztereotípia hanem tény kérdése, hogy a magyar családoknak ott hangját nem hallottad, kulturáltan éltek (tény, többnyire idősebbek voltak), a romák meg kisajátították a ház udvarát és ott élték az életüket. Tudok cifrábbat is mesélni, anyámat egyszer megverték... A szomszéd cigányasszony valami lavórban mosta a lábát, a vizet utána mint a középkorban mindig kiment a folyosóra és leöntötte az emeltről az udvarra, de le sem nézett előtte meg semmi. Egyszer fater nyakában landolt a lavór víz. Volt esküvő utáni lagzi is az udvaron. Nagy hangszórokon bömbölt a cigány lakodalmas, és az egész násznép éjszaka közepéig kint táncolt, mulatott. De anyámnak volt szerencséje hajnalban munkába menet hullát találni a lépcsőházban, meg délutános műszakba indulva a kaput kinyitva egy tucat készenléti rendőrrel szembe találnia magát, akik épp a ház kábítószerkereskedőjére készültek lecsapni.
12/17 anonim válasza:
#11 A posztban miskolci öröklakásokról volt szó, te meg teleírod a topikot a nyolcadik kerületi önkormányzatis élményeiddel. Mindenki tudja, hogy a nyolcker külső része durvább, mint bármi az országban, nem kell offtopik módon általánosítani. Oda én se mennék be, az Avason meg bármikor végigmegyek.
13/17 A kérdező kommentje:
Hála Istennek, se miskolci, se pesti nem vagyok. Nálunk (még) nincsenek a környéken sem. De megdöbbentem, és nagyon elkeserítőnek tartom, hogy egy népcsoport rettegésben tarthatja honfitársaimat. Az a legnagyobb probléma, hogy sokan csak a jogaikat ismerik, a kötelesség szóról nem is hallottak. Akik szerint ez mind rendben van, minden tökéletes, javaslom, őket költöztessék melléjük, a puding próbája az evés...
2022. nov. 23. 11:51
14/17 anonim válasza:
12: Elhiszem hogy nem jutott el az agyadig, de párhuzamot vontam. A kérdés hogy tényleg ilyen dolgok történnek-e mint amiket a videóban említenek? Mivel szóról-szóra ugyanazok hangzottak el amiket saját tapasztalatból tudok hogy itt leműveltek abszolút lehetséges, egyáltalán nem tűnik kiszínezett mesének amit mondtak. Tudom nem tetszik, de itt Budapesten is ugyanazok a problémák merülnek fel velük mint Miskolcon, vagy Nagykanizsán. De te mondjuk elég fogalmatlan vagy az ország helyzetéről ha a “nyóckert” gondolod az ország leggázabb helyének. Itt Budapesten belül is, Csepel mondjuk simán versenyezhet vele és bőven vannak szarabb helyek. Oroszlány, Ózd meg társai.
15/17 anonim válasza:
Megkérdezhetem, hová valósi vagy? Hol nincsenek még a környéken sem? Mert én nagyon el akarok költözni Miskolcról pont a "jelenlegi és a várható demográfiai helyzet" miatt. Egy olyan helyre, ahol nincsenek "ezek".
16/17 anonim válasza:
#14 Egy megállóra lakom az avasi lakóteleptől. Több embert is ismerek ott. Kicsit szerintem autentikusabb a véleményem, mint a tiéd, amit az alapján alkottál, hogy ismersz egy másik lakótelepet innen 180 kilométerre. Egyébként a nyolckerben is ismerek embereket, az ő állításuk alapján mondtam, hogy a leggázabb, de azt elfogadom, hogy Csepel, Oroszlány meg Ózd esetleg rosszabbak, nem ismerem őket.
17/17 anonim válasza:
Nem az autentikus véleményed érdekel mert nem arról van szó, csak te azon lovagolsz. Annyit írtam ami a videóban elhangzott az “hihető”, én is simán tapasztaltam ilyet. Tehát akik a 10 éves videóban beszélnek a tapasztalataikról az azért szerintem nem mese. Szerinted az? Kitalálták? Ha nem, akkor minek kellett belekötni? Csak mert nem tetszik hogy az a tapasztalatom kb. mindenhol ugyanazok a problémák jelentkeznek az együttélésből? Ez akkor is így van. Nem kifejezetten az volt a téma, hogy mi van az Avason, a lőtéri kutyát sem érdekli hogy te egy megállóra laksz tőle :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!