Miért ilyen nagy a szegénység Magyarországon?
Sokan a gázfűtést sem engedhetik meg maguknak és szeméttel fűtenek.
Sokan örülnek hogy ételre jut a fizetésből.
És a többi? Szórakozás, utazások stb?
Olvastam hogy a magyarok egészsége is katasztrófális, lehet nem hiába.
Olcsó káros élelmiszerek, rossz minőségű levegő, stressz, jelentős munkaterhelés, kevés szabadidő...
Rendben. És akkor a jelenleg alulfizetett szakmákat ki fogja megcsinálni? Komolyan érdekelne.
Lehet én mozgok gazdag körökben, de én inkább azt látom, hogy “mindenki” teli van.
Egyetemen két jó barátom lett, az egyiknek lakást vettek Pesten a szülei, a másiknak a Váci utcában béreltek egyet. A gyerekkori barátaim is mind ingatlant, telket, autót kapnak a szülőktől (pedig sima állami suliba jártam, nem gazdag magánsulisokról beszélek). Az én családomnak felső kategóriás bútorüzlete van és bőven van vevő (olyanok, akik pl. 5 milliós kanapét vesznek). Még most a válság alatt is. A rokonságomban is mindenki tehetős, saját cégeik vannak.
Nem kétlem, hogy sok a szegény is Magyarországon, de egy jó nagy gazdag réteg is van. Hát, ki mint vet, úgy arat.
23:
De gondolom azért tisztaban vagy vele, hogy amit írsz, az a felső jövedelmu decilisnek is csak egy töredéke?
Nekem sem megy rosszul, nem panaszkodhatok, de ettől még tisztában vagyok az ország helyzetével.
Akkor tőled is megkérdezem: ha mindenki jobban fizető munkára vált, akkor ki fogja megcsinálni az alulfizetett munkákat?
#17: "Inkabb szakmat kene tanulni es elmenni dolgozni. 🙂 Az ok, amiert az emberek szegenyek, mert sokak segelyekbol akarnak megelni. Konnyebb, mint felemelni a fenekuket es dolgozni."
Elmentem tanulni. 12 év alap- és középiskola után 7 év egyetemet csináltam végig. 3 diplomám van, de jobb hónapokban is max 300ezret keresek. Ha egyedül élnék, éhenhalnék. Egy forint segélyt nem kapok, nem is kértem, nem is jár. 🙂 Kérjek elnézést, mert azt a szakmát űzöm, amit szeretek?
25:
Ha azzal érvelsz, hogy mennyi gazdag embert ismersz a környezetedben, az nem mond semmit arról, hogy valójában milyen a helyzet.
Ennél még egy fokkal butább érvelés a szokásos "tele vannak a bevásárlóközpontok". Mert nem mindegy hol, kikkel vannak tele, és mennyi bevásárlóközpont van lakosságra vetítve. Pl. osztrákoknál van hogy egy fele akkora kisvárosban van 3-szor annyi, mint Magyarországon, és akik vásárolnak, egyenként is többet hagynak ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!