Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Kicsoda Tamás Gáspár Miklós,...

Kicsoda Tamás Gáspár Miklós, és mi a véleményed róla?

Figyelt kérdés
Bár régóta érdeklődöm politika iránt, hallgatok podcasteket, olvasgatok cikkeket, de valahogy a nevén kívül nem tudok róla semmit, a munkássága teljesen elkerült. Azt tudom hogy "több oldalon állt". Ki és miért kedveli, vagy miért nem? Jelenleg mit csinál?

2022. okt. 18. 20:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
84%

[tegnap 21:17]: Oké, értem. Akkor te nem annyira liberális, inkább progresszív vagy, és erre jön rá az általad "gazdasági szempontból komcsinak" nevezett vonal. Akkor persze megértem, hogy nagyon is szimpatizálsz TGM-mel.

"(...) ő egészen pontosan négyszázhatvankilencszer okosabb nálam."

- Túl szerény vagy. Tényleg nem akkora nagy szám TGM, mint amilyennek eladja magát.

[tegnap 21:56]: "(...) a liberálisok mindig is szimpatizáltak a kommunistákkal."

- Ez nem igaz. A liberálisok az egalitáriusokkal bizonyos szempontból szimpatizálnak és szimpatizáltak mindig is. A "bizonyos szempontból" itt hangsúlyos. Az egalitárius az egyenlőséget nemcsak gazdasági kérdésnek fogja fel, tehát nemcsak a vagyont, a pénzt, a profitot akarja egyenlően elosztani, hanem azt szeretné, ha például a minőségi oktatáshoz ugyanolyan hozzáférése lenne a parasztgyereknek, mint az akadémikus gyerekének. A törvény előtti egyenlőséget is fontosnak tartja, tehát hogy ugyanazért a szabálysértésért a szegény ne fizessen ötször akkora bírságot, pusztán azért, mert nem tud olyan jó ügyvédet fogadni, mint a gazdag. A liberális ezekben egyetért vele. A kommunista ellenben az egalitárius eszméket leginkább csak az anyagi javak egyenlő elosztására veszi elkötelezőnek, a kultúra, a jogegyenlőség annyira nem érdekli. A liberális pedig nagyon tiszteli a magántulajdont. Plusz az összes kommunista állam diktatórikusan működött, működik, ami szintén nagyon ellentétes a liberális eszmékkel. Egy szó, mint száz, a liberálisok nem szimpatizáltak soha a kommunistákkal. (Lécci, ne emeszpéeszdéeszezzük, az összeállásukkor az emeszpé már egyáltalán nem volt kommunista.)

[tegnap 21:57]: Azért a Mortimer-ügyben bocsánatot kért, amikor kiderült a tévedése. Ez a magyar közéletben átkozottul ritka.

2022. okt. 19. 07:26
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
ma elhunyt! meg sem kellett volna születnie!
2023. jan. 15. 18:04
 13/15 anonim ***** válasza:

#12 az ő élete valószínüleg értékesebb, volt minta tiéd

gyökér vagy nem kicsit

2023. jan. 15. 18:14
 14/15 anonim ***** válasza:
[ma 18:04]: Rendkívül kegyeletsértő ilyet írni. Máskor üss a kezedre, amikor ilyen gondolatokkal a billentyűzet fölé emelkedsz!
2023. jan. 15. 18:16
 15/15 anonim ***** válasza:

"[tegnap 21:57]: Azért a Mortimer-ügyben bocsánatot kért, amikor kiderült a tévedése. Ez a magyar közéletben átkozottul ritka"

Pont ezt akartam írni én is.

2023. jan. 17. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!