Erdélyben milyen az élet mostanság?
Figyelt kérdés
Felmerült, hogy a budapesti életünket családostól Erdélyben folytatnánk.Felsőfokú végzettséggel rendelkezünk, stabil anyagi hátterünk van. Szeretnénk az anyanyelvünkön beszélni, ezért Erdély. Minden választ megköszönök.#Erdély #élet Erdélyben
2022. okt. 2. 08:48
3/19 anonim válasza:
Aki írja, hogy milyen, legalább írja oda, hogy mivel indokolja, mi rosszabb, mi jobb.
5/19 anonim válasza:
Ha a magyar nyelv miatt szeretnél idejönni, akkor inkább ne tedd, mert csalódni fogsz, van olyan hely, ahol meg is verhetnek érte, vagy legalábbis beszólhatnak, ha nyilvános helyen magyarul szólalaz meg, Kolozsvár is ide tartozik.
A románok mentalitását sem biztos, hogy be fogja venni a gyomrod.
6/19 anonim válasza:
Szerintem nem túl logikus dolog Magyarországról Romániába költözni. A mai napig inkább a fordítottját szokás csinálni. Turisztikailag szép Erdély, de ott élni az eléggé más tészta.
7/19 anonim válasza:
Én megmondom őszintén, nem igazán ajánlom, hogy magyarként Erdélybe költözz.
8/19 anonim válasza:
Ott legalább nem ez az orbáni utópia épül.
9/19 anonim válasza:
6-os vagyok. Kérdező, ha az motivál, hogy más országba költözz, ahol jobb az élet, akkor (ha Európán belül maradnál) inkább északi-. északnyugati-, és nyugati irányban gondolkodj!
10/19 anonim válasza:
Erdélyben az üzletekben és a többi hivatalos helyeken nem fognak veled magyarul értekezni. Beszélhetsz magyarul, de románul fognak válaszolni. Aki tud magyarul még az sem. Egymás között az utcán szívesen beszélgetnek magyarul is. Erdély szép hely, nagyon jó a termőföld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!