A magániskolákba járó csemeték apukája és anyukája mit dolgozik?
Állítólag ezek a méregdrága iskolák (és környékük) olyan mint egy külön világ, állam az államban. Apuciék mit dolgoznak, hogy telik rá?
És ha esetleg netalántán ez a "munka" esetleg netalántán nem törvényes akkor az arra illetékesek miért nem tesznek semmit? Akkor az arra illetékesek egyáltalán miért vannak? Az ő "munkájuk" akkor mit ér? Ebben az országban már mindent szabad?!
Az is megoldás persze, hogy köpünk egyet azt mondva hozzá, hogy "gyáva népnek nincs hazája" 'oszt jónapot.
Te most miről beszélsz, Kérdező?
Direkt rákerestem a kedvedért.
Régi a cikk, tegyük fel, hogy azóta megduplázódtak az árak. Nem volt azóta 100%-os infláció, szóval eléggé a "legrosszabb esetet" nézzük.
Waldorf 15-60ezer / hó, írják a cikkben. Azaz 150-600ezer/tanév (a tanítás 9 hónap, én most 10el zámoltam, csak hogy tovább rontsuk a helyzetet). Ennek a duplája 300k-1.2M.
Sok pénz, tény. De nem kell ehhez lopni.
Én HResként dolgozom, feleségem gyógypedagógus. Én havi 350, ő 200 körül keres.
Évente 2.4 millió forintot tettünk félre. De feleségem elkezdett magánórákat tartani illetve hitelből vettünk egy lakást amit kiadunk, így akár évente 4.5 milliót is félre tudunk tenni.
Azaz a legdrágább Waldorf-verzióval is ki tudnánk fizetni 2 gyerek iskoláztatását. Nyilván fájna, de ki tudnánk fizetni. De ha a magánvállalkozást és az albérletet nem nézzük, 1 gyerek iskoláztatására akkor is futná.
Persze, nemzetközi iskolák akár 7 millát is elkérhetnek. De kár ezt alapnak venni. Olyan mintha azt mondanád, hogy csak a gazdagok hordanak karórát, mert a Rolex annyira drága. Hát nem csak Rolex létezik.
Értem én, hogy haragszol, amiért másnak több pénze van mint neked, de ez a fröcsögő vádaskodás nem fog előrébb vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!