Ennek valami politikai oka van, és csak engem zavar?
Figyelt kérdés
Ne értsetek félre, nem vagyok rasszista. Kedvelek pl. néger színészeket, mint Jim Brown, Carl Weathers, Bill Duke, Billy Dee Williams. Olyanokat, akiknek van egyénisége.
Viszont manapság szinte már minden filmben színesbőrűek vannak, gyakran ők a főszereplők, és amellett, hogy nem is jók ezek a színészek, valahogy nem is tud úgy bevonni a film. Egyszerűen zavar, hogy ők vannak benne, nem tudom átélni a sztorit se. Pedig mondom, alapból nincs bajom a néger színészekkel, ha jók, és megfelelő a szerepük.
A kötelező 1 néger már régen is "divat" volt a filmek terén. Engem nem a négerek zavarnak, hanem az, hogy ennél már tovább ment a dolog és szinte minden filmben, sorozatban vannak melegek, bi-k, transzok.. Nem vagyok se rasszista, sem egyéb, de azért van egy határ. Múltkor néztem a JW Krétakori tábort (nem vagyok gyerek, a háttérsztori miatt követem a mesét) erre abban is csókolózik a 2 kislány. Eszem megáll...
2022. aug. 27. 21:49
3/16 anonim válasza:
Jaja, ezt hívják PC-nek. Engem akkor zavar, amikor hófehér párnak afroamerikai gyerekei vannak, vagy amikor a középkori Európát telekúrálják négerekkel, csak azért, mert PC (lásd.: The Witcher)
2022. aug. 27. 21:52
4/16 Darius- válasza:
Nézz spanyol, török sorozatokat vagy bármi egyebet, ha zavar.
2022. aug. 27. 21:55
5/16 Isti22 válasza:
Napi "nem vagyok rasszista, de..." kérdésünket hallották. Ha nem vagy rasszista, akkor miért zavar, ha egy színész fekete? :)
2022. aug. 27. 22:09
6/16 anonim válasza:
Azért zavarja, mert mondjuk oda nem illő, vagy alkalmatlan a szerepre és csak a bőrszine miatt kapta meg.
2022. aug. 27. 22:11
7/16 A kérdező kommentje:
#6: Igen. Azért furcsa, mert régi filmeknél, simán elfogadom, hogy ott rendben van a fekete színész a szerepre, ezeknél az újaknál meg egyből feltűnik, hogy itt mindenki színesbőrű, meg hogy nem is jók a szereplők, se a szerepek.
2022. aug. 27. 22:24
8/16 anonim válasza:
2024-től csak olyan filmet jelölhetnek Legjobb Film Oscar-díjra, amiben van egy olyan főszereplő, aki etnikai kisebbséghez tartozik vagy a szereplőgárda 30%-a legalább két alulreprezentált kisebbség tagja (a definíció szerint ezek a nők, a nem fehérek, az LMBTQ++xyz és a fogyatékosok), illetve legalább 2 producernek vagy a stáb 30%-nak szintén kisebbséginek kell lenni.
Tehát igen, valószínűleg 15-20 éven belül kötelező lesz 30-40%-nyi kisebbségivel dolgozni, ha akarsz valamilyen díjat. Szerintem filmet nem lesz kötelező velük csinálni, de biztos, hogy idővel az arány feljebb fog kúszni.
2022. aug. 28. 10:12
9/16 Isti22 válasza:
tegnap 22:24
De akkor miért nem a szereplők és a szerepek zavarnak, miért a színész bőrszíne? :)
2022. aug. 28. 10:44
10/16 anonim válasza:
#9 Nem a kérdező vagyok, de miért a szerep zavarná? Direkt úgy kell megírni a történeteket és a szerepeket, hogy passzoljanak a színesbőrű emberekhez? Vagy mit jelent ez? :D Ennyi erővel a The Witcher sem születhetett volna meg, vagy legalábbis nem Európában. De ilyen alapon japán, gésás filmeket sem lehetne írni. Sőt: miért nem játszanak fekete nők (férfiak? :D) gésákat? Hát milyen rasszista dolog már ez? :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!