Az emberek kétségbe vannak esve, félnek, depresszióba esnek az infláció miatt, örülnek ha ennivalót tudnak venni, és kifizetni a számlát, de ezt mind szűkösen, én egyedül és keményen dolgozom, de semmit nem ér a pénzem, kaját veszek belőle és dolgozom, másra nem is tudok költeni, pl. Autóra, ruhára, fitnessz bérletre, azt sem tehetem meg, hogy főzzek mert nagyon drágán jön ki, egy nap 5-10ezer elmegy reggelire és vacsorára. Meddig fog ez tartan, már rosszul vagyok ettől az országról:(
Bocsi, ha rosszul sikerült leírni, (nem szándékos)
2022. aug. 19. 03:05
2/53 anonim válasza:
Az a nagy helyzet, hogy ez egy szándékos gazdasági reset. Rengeteg fiktív, fedezetlen pénz van forgalomban ami egy idő után bedől. A Bankok, hitelintézetek a tőkéjük 900%-ára adhatnak hitelt, ami fedezetlen pénzt jelent a gazdaságban. Most aki kiveszi ezt a bankból és beteszi egy másikba, akkor a másik bank még több pénzt adhat hitelbe. Végül rengeteg fedezetlen pénz lesz forgalomban, ami gazdasági összeomláshoz vezet. A háború, covid válság ennek a fedezésére szolgál
Nem kell bevallani a társadalomnak, hogy nem értenek a gazdaság fenntartásához a bankárok és nem a saját vagyonuk gyarapításáért vannak, hanem rá lehet fogni, hogy a háború miatt van minden vagy nézd a covid, az tehet mindenről
2022. aug. 19. 03:12
3/53 anonim válasza:
Részben egyetértek a kettessel, de szerintem a háború miatt is van ez, legalábbis súlyosbítja a helyzetet, tekintve hogy milyen fontos terület Ukrajna a világgazdaságban.
2022. aug. 19. 03:54
4/53 anonim válasza:
5-10k elmegy egy nap, mégis mit eszel ennyiért, mi 4 főre kevesebből kijövünk egy napra, pedig azért nem is kenyér + víz a menü.
2022. aug. 19. 04:34
5/53 anonim válasza:
Ha napi 10 ezer megy el reggelire-vacsorára, hát akkor max nem lesz fitnesz bérleted. Túl fogod élni, nekem sincs, mégis megvagyok.
2022. aug. 19. 04:47
6/53 anonim válasza:
A kedvenc trappista sajtom a múlt héten még 3100 forint volt, e héten már 3700. Erre a KSH benyögi a 10% inflációt úgy, hogy az inflációt éves viszonylatban szokás értékelni, azaz 10% infláció azt jelenti, hogy a termékek 10%-kal drágábbak az 1 évvel ezelőtti árukhoz képest.
Szerintem ez nagyon jól megmutatja, hogy a politikusok NEM a barátaid, és kár nekik nyalni, pártállástól függetlenül.
2022. aug. 19. 06:49
7/53 anonim válasza:
2006 óta már semmi sem olyan, mint régen...
2022. aug. 19. 06:51
8/53 anonim válasza:
#7 Miért pont 2006? Mi a különbség 2006 meg 2005 között? Ha már nosztalgiázunk, miért nem az 1992-t sírjuk vissza?
2022. aug. 19. 06:54
9/53 anonim válasza:
Eddig mindig csak egyre rosszabb lett.pár év múlva ezt is vissza fogod sírni,gondolj erre.
2022. aug. 19. 07:05
10/53 anonim válasza:
"azt sem tehetem meg, hogy főzzek mert nagyon drágán jön ki, egy nap 5-10ezer elmegy reggelire és vacsorára"
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!