Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért kezdenek el politizálni...

Miért kezdenek el politizálni bizonyos művészek, amikor tudhatnák, hogy bármelyik pártot támogatják, ezzel elveszítik a közönségük felét?

Figyelt kérdés

Soha nem értettem, hogy egy művész miért dobja el a politikai semlegességét és ahelyett, hogy örülne, hogy minden párt támogatója örömmel figyelemmel követi a munkásságát, helyette eldobja ezt és nyíltan politizálni kezd. Miért? Mi a célja ezzel? Szándékosan szeretné elveszíteni a közönsége felét?

Nyíltan vállalni a politikai véleményt egy művész számára azt jelenti, hogy elbúcsúzhat a rajongói felétől. Nekem mérhetetlenül nagy cslaódást okozott Taylor Swift pálfordulása. Azért volt a példaképem, mert egy olyan művész volt, aki szándékosan távol maradt a politikától. Aztán sajnos egy nap hozott egy nagyon rossz döntést, nyíltan elmondta a politikai véleményét. Találtam ezzel kapcsolatban egy cikket.

[link]

Mélységesen csalódtam benne és többé már nem vagyok a rajongója. Engem és sok más embert is elveszített azzal, hogy nyíltan politizált. Szerintem egy művésznek semlegesnek kellene maradnia és a zenéjével, rajzaival, festményeivel, filmjeivel, verseivel és miegymással foglalkoznia.

Miért csinálják ezt bizonyos művészek, hogy szándékosan ellökik maguktól a rajongóik felét azzal, hogy politizálni kezdenek? Ennyire fáj nekik, ha "túl sok" rajongójuk van? Boldogok, hogy önként taszítanak el maguktól embereket?

2022. aug. 16. 09:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Taylor Swift mondjuk pont egy rossz példa, mert Amerikában teljesen más a hozzáállás, mint itt Kelet-Európában. Ott nincsenek az emberek ennyire belevonódva érzelmileg a politikába. Ezt csak itt érzik az emberek, hogy párpolitikai hovatartozás alapján kell barátokat, vagy kedvelt alkotókat választani.

Ott van másik példának Eminem is, aki már 2004-ben "fuck Bushozott" és nyíltan kampányolt ellene a zenéiben. Mégsem veszítette el a közönsége felét. Az meg, hogy Magyarországon az egész politikai véleménynyilvánításnak nincs kultúrája, arról nem a művészek tehetnek, hanem sokkal inkább a nép.

2022. aug. 16. 09:56
 2/12 MDaniel98 ***** válasza:
100%
Mondjuk nem lehettél olyan elkötelezett rajongója, ha szimplán a politikai véleménye miatt elfordultál tőle. Az meg a másik, hogy rengeteg ismert művésznek a politikája bene van a művészetében rengeteg olyn előadó van akiknek pl.: vannak politikai ihletésű számai - Taylor Swift mondjuk nem ilyen.
2022. aug. 16. 09:58
 3/12 MDaniel98 ***** válasza:
100%
1# Azért szerintem pont az USA-ban egyre inkább két szembenálló tömb van akik a világért sem lennének azonos véleményen gyakorlatilag semmiben. Kivéve persze a háborús lobby-t abban mindig nagy az egyetértés.
2022. aug. 16. 10:01
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert a kormány támogatásából többet 100 milliókat kapnak, mint a rajongóik jegyvásárlásából pl. egy zenész: Ákos vagy Mága Zoltán esetében.

Aztán van az a helyzet, amikor meg már annyira rossz a politikai széljárás, hogy egy közszereplő művész nem teheti meg, hogy nem szólal fel ellene.

Ilyen lehetett 56-ban Darvas Iván, vagy Sinkovits Imre szerepvállalása.

2022. aug. 16. 10:02
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem Nagy Ervin politikai szerepvállalása is visszatetsző. Függetlenül attól, hogy mit akar képviselni. Azóta nuku szimpátia.
2022. aug. 16. 10:09
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, én egy művészt nem a politikai véleménye miatt követek.

Jó a zene/előadás amit cisnál? Ha igen, akkor azt nézem

Persze ha nagyon átcsap közéletibe, mint pl Ákos akinek több politikai tartalmú nyilatkozata jelent meg mint dala, akkor az szívás, de olyankor a személy már nem is előadóművész, hanem celeb/megmondóember.

De ha a koncertjeiben kihagyja ezt, akkor attól még lehet élvezni gond nélkül.

2022. aug. 16. 10:13
 7/12 A kérdező kommentje:

09:56

Habár való igaz, hogy Amerikában sokkal lazábban veszik, ha egy híresség politizál, de nyilván ott is vannak olyan alkotók, akik szándékosan maradnak távol a politikától. Pont azért, hogy ne nyúljanak bele olyan témákba, amivel elveszítik a rajongóik felét. Itt egy lista erről, meg tudod nézni ezen hírességek listáját.

[link]

09:58

Olyan értelemben volt a példaképem, hogy ő hosszú éveken keresztül bevallottan, nyíltan állt távol a politikától. Boldog voltam, hogy rajtam kívül találtam egy másik alkotót, aki szintén ezt csinálja. Aztán egy nap lesokkolt engem azzal, hogy elkezdett politizálni. Ez mélységes csalódás volt nekem és elveszített engem örökre. Tudom, hogy bizonyos művészek beleszövik a politikát az alkotásaikba, pl. Ady Endre és Petőfi Sándor, Arany János és sokan mások. De én az ilyen alkotókat messze elkerülöm és igyekszem a lehető legtávolabb lenni tőlük.

Engem undorral tölt el, amikor egy művész kiáll a színpadra, és akkor fennen hangon mondja, hogy na akkor szavazzál erre a pártra. Hányingerem van ettől. Én személy szerint soha életemben nem voltam szavazni és nem is fogok elmenni, véleményt sem alkotok politikai témákban. A rajongóim pont ezt szeretik bennem és ezzel tudok bevonzani egy csomó embert, hogy én semleges vagyok. Bárkit örömmel látok az előadásaimon, politikai oldaltól független, mert engem teljesen hidegen hagy, ki melyik pártra szavaz. Amit viszont nem tűrnék el soha, ha valaki az én rendezvényemen nyíltan politizálni kezdene. Akkor viszont látásra és soha többé nem jöhetsz a rendezvényemre.

2022. aug. 16. 10:13
 8/12 anonim ***** válasza:
33%

"Soha nem értettem, hogy egy művész miért dobja el a politikai semlegességét"

Mert van gerince.

Van az a pókemberes mondás, hogy "a nagy hatalommal nagy felelősség járhogy".

A tartalomgyártóknak nagy elérhetőségük van, így jogos, hogy nekik felelősségük van.

"Miért? Mi a célja ezzel? Szándékosan szeretné elveszíteni a közönsége felét?"

Az a célja, hogy megtartsa a gerincét, ami láthatóan neked nincs.

"Nyíltan vállalni a politikai véleményt egy művész számára azt jelenti, hogy elbúcsúzhat a rajongói felétől."

Meg azt, hogy másnap tükörbe tud nézni.

"Mélységesen csalódtam benne és többé már nem vagyok a rajongója."

Erről beszéltem. Te elvárod, hogy megalkuvó, gerinctelen szar legyen az, akiért rajongsz.

2022. aug. 16. 10:14
 9/12 anonim ***** válasza:
74%
Azt mondani, hogy valaki kiáll a kisebbségi jogokért, nem politikai állásfoglalás, hanem lelkiismereti minimum, Swiftet meg amúgy sem random faskók hallgatnak és mostanra is több pénze van, mint amennyit valaha el tudna költeni.
2022. aug. 16. 10:15
 10/12 anonim ***** válasza:
74%

Furán gondolkodsz kérdező.

Mindenkinek vannak elvei (jó esetben). Van, aki fontosnak tartja a rászorulók közvetlen megsegítését, más inkább a gazdaságot segíteni. Van, aki fontosnak tartja a kisebbségi jogokat, más meg úgy van vele, alkalmazkodjon a kisebbség... ésatöbbi. Nem vagyunk egyformák.

Mi a baj azzal, ha valaki hangot ad a nézeteinek? A politika az életünk része, jóformán naponta hallunk, olvasunk róla. Miért kellene letagadni? Miért várod el bárkitől is, hogy rejtegesse a politikai véleményét?

Igen, elképzelhető, hogy egyes hírességektől elfordulnak a nézetei miatt. Igen, és akkor mi van? Messze nem az a legfontosabb dolog az életben, hogy hány rajongód van, még egy celebnek sem.

2022. aug. 16. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!