Mennyi az a transzferdíj amit a MOL kifizetett?
Figyelt kérdés
2022. aug. 10. 12:11
1/4 anonim válasza:
Végre egy értelmes kérdés. Én próbáltam rákeresni, hogy most akkor mennyit fizetnek a magyar adózók az oroszok helyett, de nem találtam semmit. Mindenesetre jó nagy csicska nép vagyunk, hogy kifizetjük más költségeit. :D
2/4 qkker1 válasza:
Nem az pluszban fizeti ki a MOL az olajáron felül, hanem levonják az utalandó összegből!
3/4 anonim válasza:
Pénzügytechnikai megoldás volt.
Az ukránok elzárták az olajvezetéket, mert az oroszoktól nem kapták meg a tranzitdíjat. Az oroszok ugyan elutalták, de az ukránokhoz nem jutott el, szankciós rendelkezés miatt vissza lett hozzájuk juttatva a pénz. (Olyan, mint amikor csődöt kiáltott a nyugat, mert esedékes hiteltörlesztő részletet nem kapták meg, de az is miattuk nem sikerült, mert nem tudták eljuttatni a pénzt az oroszok.)
Most, mivel nagy szükség van az olajra, a MOL pénzéből meg lett oldva; ez a pénz eljutott az ukránokhoz, az oroszoknak meg majd ennyivel kevesebbet fizet a MOL az olajért.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi 🙋♀️
2022. aug. 10. 21:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!