Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem érti meg sok munkahe...

Miért nem érti meg sok munkahely, hogy a dologozóknak most nem kéne fizetésemelést adni hanem mindenkinek a túlélésre kéne rámenni?

Figyelt kérdés
Tehát a következő években ne lakást felújítani akarjon meg ne új mobilt laptopot venni akarjon a melós hanem a rezsi kifizetésre törekedjen
2022. aug. 1. 07:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
88%
#10 gondolom, nekem szántad. Számomra rohadtul nem ömlött eddig sem semmiféle "olcsó pénz". Nem vagyok sem 25 alatti, sem nyugdíjas, sem vállalkozó, és nincs gyerekem. Egyetlen fillért sem kaptam semmilyen jogcímen.
2022. aug. 1. 08:14
 12/15 anonim ***** válasza:
22%
11: az olcsó pénzben az is benne van, hogy a cégek pl. tudtak fizetést emelni. Nem tudom, neked emeltek-e az elmúlt időkben, de ezután jóval kevésbé fognak tudni.
2022. aug. 1. 08:33
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Na, ebben a kérdésben aztán minden van, csak logika nincs.
2022. aug. 1. 09:00
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Te lehet, hogy piszkosul jól elvagy a jelenleg is x százezer fizetésedből, de aki havi 160-170 ezerből vegetál, azt nehezen fogod meggyőzni a gondolatmeneted helyes mivoltáról. Aki 170 rugóból próbál meg túlélni egyik napról a másikra, annak a legkisebb problémája most pont hogy nem az, hogy milyen telefonja van - vagy hasonló. Esetleg egy olyan jellegű együttműködés megfontolásának látom értelmét, amely megelőlegez a munkáltató részéről egyfajta bizalmat a munkavállaló irányába, de csakis természetbeli juttatás formájában. Példa: Napi egyszeri meleg étkeztetés vállalása a munkavállaló családjának szintjén. Vállalható, - pláne, ha üzemi konyhát üzemeltet a munkáltató, - nem adóköteles, nem is durva túlzás, még is jelentős segítség. De biztos, hogy nem én találtam fel a spanyol viaszt itt és most, - biztos, hogy vannak még jól működtethető formái a segítségnek, amelyre a munkavállaló pozitívan fog visszaemlékezni, reagálni.
2022. aug. 1. 22:52
 15/15 anonim ***** válasza:
Nálunk 2 hete volt fizetésemelés. havonta +50.000 bruttó. Ebben az évben ez volt a 4. fizetésemelés (multi). 2.300 munkavállalót foglalkoztató nagyvállalat. Hr vezető személyesen mondta: 1 hónap alatt 4-en jelentkeztek. Ugyan ebben a hónapban 36 fő számolt le, és folyamatosan többen számolnak le, mint ahányan jelentkeznek. Az igazgatósági tanács (magyar-francia), szakszervezet összeült. Megállapodtak abban, hogy további béremelésekre van szükség (október és december eleje).
2022. szept. 17. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!