Miért nem érti meg sok munkahely, hogy a dologozóknak most nem kéne fizetésemelést adni hanem mindenkinek a túlélésre kéne rámenni?
Figyelt kérdés
Tehát a következő években ne lakást felújítani akarjon meg ne új mobilt laptopot venni akarjon a melós hanem a rezsi kifizetésre törekedjen2022. aug. 1. 07:44
11/15 anonim válasza:
#10 gondolom, nekem szántad. Számomra rohadtul nem ömlött eddig sem semmiféle "olcsó pénz". Nem vagyok sem 25 alatti, sem nyugdíjas, sem vállalkozó, és nincs gyerekem. Egyetlen fillért sem kaptam semmilyen jogcímen.
12/15 anonim válasza:
11: az olcsó pénzben az is benne van, hogy a cégek pl. tudtak fizetést emelni. Nem tudom, neked emeltek-e az elmúlt időkben, de ezután jóval kevésbé fognak tudni.
13/15 anonim válasza:
Na, ebben a kérdésben aztán minden van, csak logika nincs.
14/15 anonim válasza:
Te lehet, hogy piszkosul jól elvagy a jelenleg is x százezer fizetésedből, de aki havi 160-170 ezerből vegetál, azt nehezen fogod meggyőzni a gondolatmeneted helyes mivoltáról. Aki 170 rugóból próbál meg túlélni egyik napról a másikra, annak a legkisebb problémája most pont hogy nem az, hogy milyen telefonja van - vagy hasonló. Esetleg egy olyan jellegű együttműködés megfontolásának látom értelmét, amely megelőlegez a munkáltató részéről egyfajta bizalmat a munkavállaló irányába, de csakis természetbeli juttatás formájában. Példa: Napi egyszeri meleg étkeztetés vállalása a munkavállaló családjának szintjén. Vállalható, - pláne, ha üzemi konyhát üzemeltet a munkáltató, - nem adóköteles, nem is durva túlzás, még is jelentős segítség. De biztos, hogy nem én találtam fel a spanyol viaszt itt és most, - biztos, hogy vannak még jól működtethető formái a segítségnek, amelyre a munkavállaló pozitívan fog visszaemlékezni, reagálni.
15/15 anonim válasza:
Nálunk 2 hete volt fizetésemelés. havonta +50.000 bruttó. Ebben az évben ez volt a 4. fizetésemelés (multi). 2.300 munkavállalót foglalkoztató nagyvállalat. Hr vezető személyesen mondta: 1 hónap alatt 4-en jelentkeztek. Ugyan ebben a hónapban 36 fő számolt le, és folyamatosan többen számolnak le, mint ahányan jelentkeznek. Az igazgatósági tanács (magyar-francia), szakszervezet összeült. Megállapodtak abban, hogy további béremelésekre van szükség (október és december eleje).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!