Bojkottáljátok azokat a filmeket, sorozatokat, amikben homoszexuális karakterek vannak?
Én azt látom, hogy nem is igazán arról van szó, hogy nagyon az arcunkba lenne tolva, sokkal inkább arról, hogy vannak akik a homoszexualitás legapróbb jelén is a végtelenségig kiakadnak.
A 2esben írtam pár példát.
És őszintén, aki azon kiakad, hogy a Star Wars 6-ban a Halálcsillag felrobbanása utáni ünnepség-montázsban egy fél másodperc erejéig a sarokban lehet látni két nőt, ahogy megcsókolja egymást örömében... aki ezt felhánytorgatja, az konkrétan a filmre nem figyel, amit néz:D
Pl a Harry Potterek Dumbledore-ja is meleg, ezt lehetett tudni már kb a filmek megjelenése előtt, Rowling elmondta.
De pl a Witcherben Ciri is leszbikus. Márpedig ő egy központi karakter. Dehát egyszerűen ilyenre lett megírva a 90-es évek elején. Ráadásul egy lengyel író által, nem ám a Netflix által.
Aki ezeken fennakad, az csak az adott tartalom 99%-áról feledkezik meg.
10, nem 9es vagyok, de egyáltalán nem üti egymást.
Van eg yhomoszexuális karakter egy filmben? Tök normális, az életben is ismán találkozol többel is, ha nem egy barlangban laksz.
De attól még, hogy megjelenik valami a filmben, attól az még nem népszerűsítés.
Attól függ.
Ha említés szintjén van csak ilyesmi benne, akkor nem.
De, tolják benne, mint a lopott biciklit, akkor igen.
Én vagyok a 10.
Nem üti.
Nézzük a Bohém rapszódia című filmet.
Miért kellett volna átírni egy valós karaktert? Nincs semmi gond vele.
De vannak filmek, ahol a cél az érzékenyítés, a homoszexualitás népszerűsítése. Azt sem mondom, hogy betiltanám ezeket, de részemről bojkottálom.
Engem zavar, ha lehet, nem nézek ilyen filmet.
Van netflix előfizetésünk, főleg régebbi filmeket nézek. Ha rajta van a borító képen a nagy, piros N betű, meg sem nyitom a filmet, semilyen saját gyártású netflix filmet, sorozatot nem nézek meg, pont ez miatt.
"Lassan nem látni fehér hetero főszereplőt a filmekben."
Akkor most csak a tájékoztatás kedvéért kikerestem a 2021-es filmeket bevétel alapján ranksorolva.
A Top 20-ban az alábbi filmek vannak:
1. Pókember: Nincs Hazaút (fehér hetero férfi)
2. Shang Chi (ázsiai hetero férfi)
3. Venom 2 (fehér hetero férfi)
4. Fekete Özvegy (fehér hetero nő)
5. Halálos Iramban 9 (fehér hetero férfi)
6. Örökkévalók (nincs egyértelmű főszereplő)
7. Nincs idő meghalni (fehér hetero férfi)
8. Hang Nélkül 2 (fehér hetero nő)
9. Szellemirtók (fehér hetero férfi)
10. Free Guy (fehér hetero férfi)
11. Dzsungel túra (fehér hetero nő)
12. Godzilla vs Kong (fehér hetero férfi)
13. Dűne (fehér hetero férfi)
14. Halloween (fehér hetero férfi)
15. Encanto (mulatto hetero lány)
16. Cruella (fehér hetero nő)
17. Sing 2 (nincs emberi főszereplő)
18. Space Jam 2 (fekete hetero férfi)
19. The Conjuring (fehér hetero férfi)
20. Candyman (fekete hetero férfi)
Ahogy látható, a Top 20-ban 14 filmben fehér a főszereplő, 13 filmben férfi, és 10 filmben fehér férfi. Az egyik filmben sincs LMBTQ főszereplő.
Uh, bmeg, ezzel a listával nem az a gond, hogy mennyi heteró vag yhomoszexuális van benne, hanem az, hgy a fele sztori nélküli látványfilm:D
Ok, a Dűne meg az Encanto krvajók voltak.
18-as: igen, egyetértek, szerintem is nagyon gyenge a lista, csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a legtöbbet látott filmekben gyakorlatilag nincs is LMBTQ főszereplő.
A teljes lista amúgy itt található, ha valaki megmondja nekem, hogy melyik a legtöbbet kereső film, amelyben LMBTQ főszereplő van, azt megköszönném, mert a Top 50-ben azok közül, amelyeket láttam, az összes filmben heteroszexuális főszereplők vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!