Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Van olyan ember aki a kisválla...

Van olyan ember aki a kisvállalkozókat, magánszemélyeket bojkottálja, mert a multikban látja a bolygó jövőjét?

Figyelt kérdés
2010. máj. 2. 10:07
1 2
 1/18 X. Maté ***** válasza:
Nem, tényleg sokat kedvez az ország a multiknak, de akkor is inkább élek szegény, de demokratikus országba, mint...
2010. máj. 2. 10:15
 2/18 anonim ***** válasza:
Én nem bojkottálom őket kifejezetten, és azt sem hiszem, hogy a multikban van a bolygó jövője, de különösen tartós termékek és szolgáltatások vásárlásánál, rendelésénél igyekszem elkerülni a kicsiket, mert tudom, hogy megbízhatatlanok, nincs az a sztenderd eljárásuk, mint a multiknak, és ha valami baj lesz a termékkel vagy a szolgáltatással, a multit fél év múlva is megtalálom, a kisvállalkozónak meg bottal üthetem a nyomát.
2010. máj. 2. 10:16
 3/18 anonim ***** válasza:

Szerintem kell a multi is és kellenek a kicsik is. A multik arra jók, hogy "minden egy helyen van", tehát komplett központot lehet berendezni körülötte (posta, gyógyszertár, bank, mozi... stb.), és akinek nincs ideje sok helyre menni és mindent megnézni, az itt megoldhatja. A kicsik meg arra jók, ha valami sürgősen kell, vagy ha valami speciálisra van szükség (jellemzően a műszaki cikkek, alkatrészek, méz, speciális ruhadarabok - speciális méret vagy egészségi probléma esetén).

Azt kéne megoldani, hogy a kicsik is egyenlő esélyekkel induljanak a nagyok mellett, szóval ugyanazok a kedvezmények járjanak, vagy a nagyoknak se járjon.

2010. máj. 2. 10:23
 4/18 anonim ***** válasza:

A kispénzű ember ott vásárol,ahol a legolcsóban kapja meg,amire szüksége van.Ennek semmi köze a hazafias érzülethez,vagy ahhoz,hogy a multikban látja a jövőt. Egyszerűen a lét határozza meg a tudatot.

Én sem vásárolok a közelemben levő két maszeknál,mert nemcsak drágák,hanem sokszor látom,hogy a Tescoban vásárolnak bizonyos árúkat,és drágábban kínálják a boltjukban. Tisztességtelen boltost nem akarok támogatni.

A kisvállalkozások esetében sem a tulajdonos nemzetisége,vagy nagysága a döntő. Azzal végeztetem el a munkát,vagy annál szerzek be valamit,aki jó minőséget megfelelő áron nyújt. Sokan vannak,akik pocsék munkáért pofátlanul sokat kérnek.

2010. máj. 2. 10:25
 5/18 anonim ***** válasza:

10.32:Tudod mi a röhej?

ha céltudatosan megveszed a "kicsiknél" amire szükséged van,akkor időt és pénzt takarítasz meg.

Egyszer számold össze mennyit csellengsz a "multiba" és mennyit költessz feleslegesen.El fogsz csodálkozni.

2010. máj. 2. 11:04
 6/18 anonim ***** válasza:

Ha multinacionális vállalatokban látod a bolygó jövőjét azzal egyáltalán nem bojkottálod a kisvállalatokat, sok esetben az ő működésüket támogatot..

Voltam ipari multinál dolgozni, több mint 300 magyar kisvállalkozás volt nekik a beszállítójuk (ami akkor jelen pillanatban szállított be nekik)

Vagyis a multi termékének megvásárlásával magyar KKV_kat támogatsz, nem értem ez miért rossz.

2010. máj. 2. 11:25
 7/18 anonim ***** válasza:
10:25-el értek egyet. Annyit még hozzátennék, hogy sajnos a magyar vállalkozók még egymással is tisztességtelenek (tisztelet a kivételnek) a törvényeink pedig elég rosszak, így a kiszolgáltatott vevőket nem igazán lehet megvédeni az eltűnő, átalakuló vállalkozásokkal szemben.
2010. máj. 2. 11:31
 8/18 anonim ***** válasza:

11.24:azért,mert ami tejet megveszel 200 ft-ért a tecsóban,azt 60 ft-ért veszik át a termelőtől.

Na mit gondolsz hova megy a különbözet?

Persze ha valaki koldus akar lenni saját hazájában...

2010. máj. 2. 11:32
 9/18 anonim ***** válasza:

Kevered a szezont a fazonnal

Egy flextronics és egy tesco (ami valami oknál fogva kizárólagosan testesíti meg a multi-t sok ember szemében vajon miért??) nem ugyanaz.

Akik az AUDINAK szállítanak be hova tudnák eladni máshova a termékeiket?

2010. máj. 2. 11:40
 10/18 anonim ***** válasza:

"11.24:azért,mert ami tejet megveszel 200 ft-ért a tecsóban,azt 60 ft-ért veszik át a termelőtől.

Na mit gondolsz hova megy a különbözet? "

Nem tescoról volt szó.

A magyar válallozások nagyrésze ipari, vagyis nem kereskedelmi jellegű, ez azt jelenti hogy cégek egymás közt üzletelnek, végfogyasztóhoz közvete

lenül nem jut el a termékük. Na most ezek a cégek rá vannak utalva az olyan multikra mint az AUDI stb, akik átveszik azt a terméket amiből a fogyasztó számára hasznos terméket tudnak előállítani amit megveszel bárhol (legyen az egy hajszárító, ütvefúró stb)

Ezek a cégek nem TUDNÁNAK olyan termelésre átállni amivel a közvetlen fogyasztót el tudják érni.

Mégis mit kezdene egy műanyagmegmunkáló kkv, ha megszűnne az a vég aminek gyártotta megrendelésére az alkatrészeket? Kezdjen belet teljesen új tevékenységbe?

Nem beszélve arról hogy ahhoz új géppark, szakemberbázis(műszaki, üzleti) és tőke kell amivel ismertté tudod tenni az ÚJ termékedet NAGY tömegek számára.

2010. máj. 2. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!