Megérte-e azoknak az embereknek az áldozata, akik az életük adták azért hogy legyen szavazati jog?
Tudom, ez egy érzékeny téma, de fontosnak érzem, hogy beszéljünk róla. A történelem során számtalan ember harcolt a demokratikus jogokért és a szavazati jog elnyerésért. Azt érzem a szívem mélyén, hogy ha lenne időgépük és látnák, mit jelent ez a valóságban, szerintem azt mondanák, nem érte meg.
Miért gondolom így? Szerintem a szavazás csak egy illúzió, hogy a nép azt higgye, van komoly beleszólása a dolgokba és hogy a politikusokat érdekli a nép véleménye. Szerintem ez nincs így. Azt is borzalmasnak tartom, hogy a lejárató kampányok mennyire negatívak, sértőek tudnak lenni. Veszekedések, gyűlölettel teli mondatok, agresszió, harag és kirekesztés jellemzi a választásokat. Szerintem ez borzalmas. Én úgy érzem, ez a negatív kavalkád sértő azokra nézve, akik az életük áldozták a szavazati jog elnyerésért.
Tényleg elképzelhető, fölösleges volt azoknak az embereknek az áldozata, akik harcoltak a szavazati jog epnyeréséért?
Miért lenne illuzió hogy szabad akaratukból választanak?
Az emberek döntenek arról hogy ki a vezetőjük, ha ez egy suttyó akit nem érdekel a nép, akkor a nép hibája hogy meg választották.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!