Vége lesz még egyszer ennek a hülye világnak, hogy a multicégektől függ mindenki?
Figyelt kérdés
2022. jún. 27. 22:00
11/19 anonim válasza:
A második legrosszabb dolog a világon az, amikor egy multi kizsákmányol. Ennél már csak egy dolog van ami rosszabb, ha nem teszi.
12/19 A kérdező kommentje:
Én utálom ezt a szar fogyasztói társadalmat.
2022. jún. 27. 22:59
13/19 anonim válasza:
Magadból indulsz ki, én például nem függök tőlük.
14/19 A kérdező kommentje:
Ez a sok hamburgerfejű proli, ezek az ocsmány épületek, a szemét kaja - csak engem zavar? Vissza kéne térni valami normálisabbhoz, természetesebbhez.
2022. jún. 27. 23:14
15/19 anonim válasza:
Kedves Kérdező, tehetségtelenségedért másokat hibáztatni, másoktól várni a megoldást, virtigli proli szokás...
16/19 anonim válasza:
14: talán kifejthetnéd, hogy mire gondolsz, hova térjünk vissza? A kommunizmusba? Vagy középkori állapotokhoz? Vagy hova?
17/19 anonim válasza:
#14 az, hogy milyen kaját eszel, csak rajtad múlik? Nem muszáj szemetet enni. Ugyanígy ha az épületek nem tetszenek, akkor elköltözhetsz olyan helyre, ahol neked tetsző épületek vannak.
Persze ezekért tenni kell, nem csak siránkozni.
18/19 anonim válasza:
"Vissza kéne térni valami normálisabbhoz, természetesebbhez."
Hát térj, senki nem tart vissza!
19/19 anonim válasza:
Magyarországon magánzsebbe mozgatták azokat a pénzeket, amiket az uniós csatlakozás óta kaptunk a felzárkózáshoz. Ezért van az, hogy le vagyunk maradva a fejlődésben, nincs is magyar cég, amelyik a multikkal felvehetné a versenyt. Nézd meg pl a CBA-t a Lidl-hez, Aldihoz képest. Ott még kilincses ajtón kell betolni a kocsit, mint a múlt században. És az áruk ár-érték aránya kritikán aluli. Magyar céghez dolgozni nem mernék elmenni. Lehet, hogy kifogok egy büdös paraszt vezetőt, aki késik a kifizetéssel, nem fizeti ki a túlórát, kifizeti viszont a ki nem vett szabit, vagy csak simán lehúzza, 12-zhetsz hétvégén is, pihenőnap az luxus. Kisebb összegre jelent be, mint amennyit keresel, vagy be sem jelent. A háziorvosnál derül ki, hogy nincs TB-d. Betegszabira nincs táppénz, de úgyis elvárják, hogy félholtan is melózz, nem lehetsz beteg, mert vesznek fel helyetted mást! A munkaruhát, védőfelszerelést, szerszámot neked kell megvenned a fizetésedből. Ha nem használod és baleset van, természetesen te vagy a hibás, és sz-rnak a fejedre. A munkavédelmi szabályok csak ajánlások, senkit nem erőltetnek, hogy tartsa be őket. Faterom 30 évet dolgozott ilyennél, és tönkrement, én nem akarok ebbe a hibába esni. Szeretem, ha a szabikat kötelező kivenni, meg tréningeken nyomják a kultúrát, a sokszínűség elfogadását, biztosítják az eszközöket a munkához, és nem engednek többet dolgozni a túlórakereteden felül. OK, ezt ki lehet játszani vendégkártyával. Van aki sokszor felejti otthon a belépőkártyáját. Nálunk is mondják, hogy kizsákmányolnak, mindenhol ez van, de a mérték nem mindegy. Meg az nem mindegy, hogy vasárnap délelőtt felhívnak, hogy egy óra múlva legyél bent, és nincsen munka-magánélet egyensúly programjuk és üzemi pszichológusuk. Szóval nem olyan rossz egy multi, de csinálhatnánk mi jobb céget is, ha nem lopnánk annyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!