Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Liberálisok! Ilyenkor kinek...

Liberálisok! Ilyenkor kinek az oldalán álltok?

Figyelt kérdés

[link]

Egy migráns hátterű személy (aki norvég állampolgárként sem volt képes beilleszkedni) egy melegbár környékén kezdett lövöldözni. Az eredmény: 2 halott és rengeteg sérült. Nálunk ilyesmi elképzelhetetlen lenne, mert nemet mondtunk a muszlimok beözönlésére. Ti mikor mondtok végre nemet? Vagy azt szeretnétek, ha a meleg ismerőseiteket rettegésben tartanák a befogadott muszlimok? Ugye, nem?

2022. jún. 25. 20:54
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
44%
#20: Most tekintsünk el a nyilvánvaló feminista prekoncepciódtól, miszerint csak férfiak ölnek nőket, forítva nem, és persze a férfiak potenciális erőszaktevők. Ugye te élsz egy társadalomban. Arra nincs hatásod, hogy aki itt születik, szabad legyen-e vagy nem. Arra viszont van, hogy beengedj-e harmadik világbeli idegeneket. Ha nem engeded be őket, megelőzhetsz egy csomó társadalmi problémát. Ennyi a történet.
2022. jún. 25. 23:03
 22/29 anonim ***** válasza:
62%
Rendben, tekintsünk el a nyilvánvaló feminista prekoncepciómtól, miszerint csak férfiak ölnek nőket, de akkor az egyenlőség jegyében el kell tekintenünk a te nyilvánvaló rasszista prekoncepciódtól is, miszerint csak muszlimok követnek el terrorcselekményeket. Szóval, ha jól értem, szerinted a férfiak nyugodtan verhetik agyba-főbe a feleségeiket, nem utasíthatjuk ki őket, csak mert itt születtek, viszont az arabokat ne engedjük be, mert ők harmadik világbeli országokból jöttek és lehetnek közöttük terroristák is?
2022. jún. 25. 23:11
 23/29 anonim ***** válasza:
65%
#22: Valóban. Tudod, ez egy olyan dolog, hogy van egy közösség. Nevezzük nemzetnek. Ez a nemzet együtt él, és meghatározza az együttélés szabályait. Nyilván vannak, akik ezt áthágják, hiszen bűnözők mindenhol vannak. Ettől még a közösségnek joga van megvédeni magát, joga van nem beengedni idegeneket, főleg, ha tudható, hogy azok az idegenek még sokkal több problémát okozhatnak a közösségnek.
2022. jún. 25. 23:14
 24/29 anonim ***** válasza:
33%

Örülök, hogy közelítenek az álláspontjaink. Szerintem is fontos, hogy egy nemzet meghatározza és betartassa az együttélés szabályait. De szerintem akkor sem az a megoldás, hogy előítéletek alapján nem engedünk be idegeneket. Szerintem ha valaki szeretne letelepedni egy országban és állampolgárságot szerezni, meg kell adni neki az esélyt, de integrálódnia kell és ezzel együtt jár az is, hogy tiszteletben kell tartania az adott ország törvényeit, kultúráját, szokásait. Ha valaki nem tartja tiszteletben a jogszabályokat, azért büntetés jár, de ez független attól, hogy az adott személy milyen származású.

Egy érdekes kérdés: mi a véleményed azokról, akik európaiként lettek szélsőséges iszlamisták? Mint például David Myatt vagy Samantha Lewthwaite.

2022. jún. 25. 23:28
 25/29 anonim ***** válasza:
63%
#24: Szerintem nem jó ötlet a beengedés, ha az azzal jár, hogy tömegek jönnek, és azok a maguk képére formálják a nemzetet. Az általad említett személyek csak erősítik azokat a bizonyos "sztereotípiá"-kat, hiszen mindketten az iszlám hatása alá kerültek, tehát az iszlám erőszakosságát támasztják alá, ami nem arabokat is elkaphat.
2022. jún. 25. 23:36
 26/29 tobas ***** válasza:
89%

"Ha nem engeded be őket, megelőzhetsz egy csomó társadalmi problémát. Ennyi a történet."

Ezt el kell magyarázni a kormányoknak, a vállalatoknak és teljesen új alapokra kell gazdaságunkainkat. Nincsen elég munkavállaló, aki bír dolgozni. Ez nem a Nyugat a nagy liberális demokráciák problémája.

Pontosan ezért könnyíti Magyarország is a harmadik országból érkezők munkavállalását.

2022. jún. 26. 00:20
 27/29 A kérdező kommentje:

#11: A magyar kormány a kiskorúak védelmét iktatta törvénybe, nem a homofóbiát. Hogy ennek mi köze van a tegnapi esethez, azt pedig csak te tudod (vagy még te sem)...

#18: Sejtettem, hogy Breivik neve is elő fog kerülni. Nos, ő pont azért gyilkolt, mert nem értett egyet a kormányon lévő Munkáspárt bevándorlást támogató politikájával. Vagyis ez az eset nem történt volna meg, ha Norvégia nem fogadja be nyakló nélkül az arabokat. Várható volt, hogy előbb-utóbb egy szélsőjobboldalinál elszakad a cérna. Tehát ez is azt bizonyítja, hogy a bevándorlásnak mindenképpen súlyos következményei vannak.

2022. jún. 26. 18:10
 28/29 anonim ***** válasza:
93%

27-es, ugyan nem az én kommentemre reagáltál, ám én szeretnék a tiedre.

A magyar kormány teljesen fölöslegesen hozott be melegekkel kapcsolatos törvényt, annak a látszatát keltve, hogy ez szükséges volt. Ez olyan, mintha törvénybe iktatnák azt, hogy: „Tilos a pedfíl katólikusoknak az óvódákba menniük!”. Pont ugyanaz. Ha szerinted nem uszító, akkor menj és kampányolj azért, hogy ezt is törvénybe iktassák.

Lehet még neveket írni, mondjuk Varg Vikernes, szintén norvég zenész. Többszörös gyilkosságért és több templom leégetéséért ítélték el, a heavy metal bandájából másokat is gyilkossággal vádoltak, egyiküket Varg ölte meg. És nyugodtan elhiheted, hogy akad még nem bevándorló származású terrorista.

Breivik szándékát is visszáb lehet vezetni. Ha egyesek nem kezdtek volna el bevándorlás-ellenes nézeteket terjeszteni, akkor valószínűleg Breivik sem tudott volna radikalizálódni, így nem követte volna el a tetteket. Ez is mutatja, hogy a jobboldali propagandának súlyos következményei vannak.

2022. jún. 29. 17:30
 29/29 Drakula ***** válasza:
32%
Attól füügetlenül hogy be engedjük a migránsokat vagy sem, ha egy terrorista ugy dönt hogy őlni fog európában neki ettől függöen csak anyi lesz a probléma hogy nyitott kapun jut be vagy hamis útlevéllel.
2022. júl. 4. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!