A mi hazánk mit akar olyan 1250 nettó órabért a diákmunkának holott a diákmunkán dologozók fiatalok tapasztalatlanok és nyilván nem jogász, orvos, mérnök feladatokat látnak el?
Mit sajnálod tőlük azt kérdeztem. A fiataloknak semmilyük nincs, 250-ből se lesz, megnyugodhatsz... Ilyenek miatt tart itt az ország, mint a kérdező, de utálom, ezért kap éhbért a magyar, ezért nem mer magáért kiállni, ezért birka...
Majd ha az összes fiatal elmegy, mert sajnáljátok tőlük (az ilyen irigy emberek, meg a tipikus magyar vállalkozók akik semmiből nem tanulnak), majd leshettek.
"10 évvel ezelőtt is ennél magasabb volt a diákok órabére a legeldugottabb kis faluban is."
Olyan naív vagy f*szom, biztos azt is hiszed, hogy édesanyád még szűz...
Nyilván ne, de az se helyes, hogy akkor a másik éljen szarul. Miért az a cél, hogy a másik éljen szarabbul. Elég helytelen elgondolás ez. Miért nem az cél, hogy mindenki éljen emberhez méltó körülmények között és aki jobban akar élni akkor az tegyen is érte valamit. Azért nehogy már éhbérért kelljen dolgozni az embernek.
A titkárnős példánál meg, titkárnőt az vegyen fel, aki ha már maga helyett csinaltatja meg vele a dolgát akkor fizesse is meg.
Nyilván nem arról beszélek, hogy pl az utcaseprő keressen annyit, mint egy tanár de attól még nem rabszolgaként kell kezelnünk.
Meg miért pont a diákmunkások lettek célkeresztbe véve? Rengetegen dolgoznak diákként és muszáj is pl. egyetem mellett dolgoznak, hogy a tanulmányaikat tudják finanszírozni vagy albérletet fizessenek maguknak, ami mostanában nem valami olcsó, és 1250-es órabérből nem a legkönnyebb még azt is finanszírozni, úgy hogy egyen is még mellé az ember és ne adj isten néha jól érezze magát, mert azért az élet nem csak arról szól, hogy túléljük, hanem meg is éljük azt.
Tanuljanak meg a saját lábukra állni. Én nem sajnálom tőlük.
Ez a "tescotól elvárja a laptopot meg kocsit" felszólalás meg eléggé el van rugaszkodva a valóságtól és láthatóan csak hergelés miatt lett odaírva a poszt végére, mert életemben nem láttam még ilyet, hogy céges kocsit várt volna el munkahelyén. Azért megy a diák dolgozni, hogy elkezdjen függetelenedni a szüleitől, megtanulja becsülni a pénzt. Gondolom azért (és nagyon remélem) te se voltál rákenyszerülve, hogy lenyomj egy 8 órás műszakot iskola után, mert nem ez az ideális állapot.
Elvégre az a nagyra becsült tanár/orvos/jogász/mérnök is volt egyszer diák
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!