Akik a társadalmat akarják átformálni, hogy elfogadja a transzokat, miért nem inkább a transzokat próbálják átformálni, hogy a társadalomnak megfeleljenek?
Itt az agyi különbség. És hogy tud az agy kisgyermekkortól más lenni? Csak nem a fejlődéstől? És az mitől függ? Kitalálod?
#31 A linkeden a szöveg abból a téves elgondolásból indul ki, hogy a nőknek "női agya" van a férfiaknak meg "férfi agya" és ha a kettőtől eltérés tapasztalható akkor az már transzneműséget jelent.
A valóságban viszont nincsen női és férfi agy. Az agyunk működése határozza meg a személyiségünket, a jellemzőinket, tulajdonságainkat és viselkedésünket. Olyan van csak, hogy a legtöbb nőnek inkább "ilyen" agya van - ezért is szeret a legtöbb nő gondoskodni másokról, a legtöbb férfinak meg "olyan" agya van, ami miatt a férfiak többsége inkább harciasabb. De az én agyam nem tipikusan női, ezért lettem mérnök, ezért vagyok sokkal erőszakosabb, rámenősebb, gyakorlatiasabb, mint más nők, ettől még soha egy percig nem voltam transznemű, minden másodpercemben csecsemőkorom óta garantáltan nő voltam, lányos lány, és sokkal kevésbé verekedős vagy agresszív az amúgy inkább tipikusan női aggyal született húgom, aki meg művész lélek.
Ezt hívják prekoncepciónak, mikor valakinek van egy előzetes feltevése és úgy alakítja a "bizonyítékokat" hogy őt igazolják. Csak itt éppen nem sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!