Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért terjesztik ezen az...

Miért terjesztik ezen az oldalon rengetegen hogy Nyugaton nincs jobb életszínvonal mint itthon? Létezik ember akit ezt amúgy elhiszi?

Figyelt kérdés

Én magam is éltem kinn pár évet Ausztriában és sokkal jobb az életszínvonal mint itthon. Én honvágy miatt jöttem haza, de hogy kinn ne lenne jobb élni....

F/31

2022. máj. 13. 20:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
56%

"Azt mondta, hogy nem könnyebb az élet ott sem, venniük kellett egy fatüzelésű kályhát mert nem tudták fizetni a gázt."

Jó, hát ha valami négy órás futármelóból tartja fenn magát, vagy a bejövő pénzt számolatlanul szórakozza el, az azért hadd ne a rendszer hibája legyen már.

Egyébként sem egyedi esetekből kell kiindulni, ha országokat hasonlítasz össze.

2022. máj. 14. 03:33
 12/19 anonim ***** válasza:

"Jó, hát ha valami négy órás futármelóból tartja"

Látom nagyon nem jön át neked, hogy németben rohadt drága lett a gáz.

2022. máj. 14. 07:17
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Most Nyugaton rosszabbul élnek, mint korábban. Már csak az a kérdés, hogy az életszínvonali különbségek mennyit csökkentek.
2022. máj. 14. 09:51
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
A nyugati életszínvonal magas, de az nem azt jelenti, hogy érdemben növekszik is. Évekkel ezelőtt, még növekedett ott, de már csak nagyon lassan. A Közép európai országok életszínvonala lényegesen alacsonyabb, de gazdaságuk és életszínvonaluk viszont sokkal gyorsabban nő. Magyarországon is. Szóval nyugaton magasabb, de ez meg fog változni.
2022. máj. 14. 09:59
 15/19 anonim ***** válasza:

"Látom nagyon nem jön át neked, hogy németben rohadt drága lett a gáz."

Amit egy normális, alap 8 órás, heti 5 napos munkarendből kapott pénzből még mindig röhögve ki tud fizetni a Németországban dolgozó emberke, ha nem szórja nyakra-főre a pénzt. Nekem átjött, hidd el, Angliában lakom, itt is 40%-kal emelték meg az energiaárakat, nekem is jóval többet kell fizetni az energiáért. Mégis ki tudom fizetni, nem ver földhöz, pedig még 8 órát sem dolgozom naponta per pillanat.

Németországban hasonlóak az árak és a bérek is mint Angliában. Tehát ha nem képes kifizetni a különbözetet, akkor ott valami más probléma van, nem a gázár. Vagy nem dolgozik eleget, vagy túl sokat költekezik, ezért nem tudja kifizetni a gázárat. Egyik sem az átlag, egyik sem általános Németországban, nem kellene annak beállítani.

2022. máj. 14. 12:16
 16/19 anonim ***** válasza:
45%

"Amit egy normális, alap 8 órás, heti 5 napos munkarendből kapott pénzből még mindig röhögve ki tud fizetni a"

Egyáltalán nem röhögnek.

Nézz már utána milyen számlák jönnek!

150-180 ezer.

Ezt egyáltalán nem könnyű kifizetni egy német minimálbéresnek, ezt már százan leírták a Facebookon is.

Ezt csak ti hülyék mantrázzátok, hogy röhögve kifizeti.

Hihetetlen hogy mennyire nem tud beletörődni a valóságba:D

2022. máj. 14. 13:06
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

A német minimálbér jelenleg €1300 körül van, I. adókategóriában. A bolti árak nem drágábbak mint Magyarországon.

Ellenben Magyarországon a minimálbér még a €400 eurót sem éri el nettóban. Akkor miről beszélünk?

2022. máj. 14. 13:32
 18/19 anonim ***** válasza:
30%

"Akkor miről beszélünk?"

Arról, hogy ha a fizetésed fele elmegy csak a gázra, az gáz.

Ezt a "bótban minden ugyanannyiba kerül" meg már nagyon unalmas.

Majd egyszer menj el étterembe is vagy egy autószerelőhöz, majd akkor rájössz!:D

Lesz ám pofáraesés.:D

2022. máj. 14. 15:23
 19/19 anonim ***** válasza:

A fele elmegy? Egy rakás németországi fb csoportban bent vagyok, de nem rémlik, hogy bárki €600-700 költene gázra. Plusz közel sem keres mindenki csak minimálbért. Illetve vannak támogatások is.

2022. máj. 14. 16:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!