Mi értelme ennek az LMBTQ őrületnek?
✅ Divide et impera = OSZD MEG ÉS URALKODJ !
- Feszültség generálás
- NÉP/TÁRSADALOM MEGOSZTÁS
Szerintem annyira nem jelentős az állítólagos „propaganda”. Meleg vagyok, így általában észreveszem, ha akad ilyen karakter a filmekben, sorozatokban, de egyáltalán nem gyakori. Jó ha a szereplők 2%-a LMBTQ. Mivel a társadalomban 2-8% körülire teszik az előfordulási arányát, így szerintem ez bőven eldogadható arány. Persze, a Disney valamelyik alkalmazottjának az agymenése az szerintem is hülyeség, de természetesen a cégnél közel sem ért vele egyet mindenki, sőt, meglepne, ha nem tudnám megszámolni egy kezemen, hogy hány jelentősebb beosztású ber támogatja ezt a felvetést.
Mellesleg a Disney és a Netflix is szolgáltatások, amelyek magán kézben vannak, így joguk van dönteni arról, hogy mit gyártanak. Ha ez valakinek nem tetszik, akkor nem veszi igénybe a szolgáltatást, ez esetben nem nézi őket. Ha zavar a képzeletbeli „propaganda”, akkor nézz orosz, arab, vagy indiai filmeket. Lehet, hogy a minőségük nem lesz olyan, mint a nyugatiaké, de biztosan nem lesz bennük egyetlen meleg sem. Valamit valamiért...
Magyarországon a gyülekezési jog alkotmányos alapjognak számít, amit az Alaptörvény VIII. cikkének első bekezdése garantál ("Mindenkinek joga van a békés gyülekezéshez"). A sarkalatos törvény jelen esetben a 2018. Évi LV. törvény a gyülekezési jogról. Idézem:
"Mindenkinek joga van ahhoz, hogy engedély vagy - az e törvényben meghatározott kivételekkel - előzetes bejelentés nélkül, békésen és fegyvertelenül másokkal közösen felvonulásokat és tüntetéseket (a továbbiakban együtt: gyűlés) szervezzen, és azokon részt vegyen."
Mivelhogy alkotmányos kérdésekben népszavazást nem lehet kiírni, ezért a Pride betiltásáról szintén nem lehet népszavazást tartani. A Pride betiltása, mivel annak léte nem ütközik az Alaptörvény "békés" kitételével, ezáltal mind a jogszabállyal, mindpedig az alkotmányos joggal szembemegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!