Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ellopták a pénztárcámat, mit...

Ellopták a pénztárcámat, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Busszal utaztam és a tömegben valaki lenyúlta. Benne volt MINDEN iratom. A bankkártyámat letiltottam most gyorsan. Ezen kívül még mit tehetnék? Visszakapni nem fogom, az biztos, de a papírjaimat újra meg kell csináltatni. A személyi még ok, de pl. TB kártya, adókártya is benne volt, azokat hol tudok kérni? És egyáltalán mivel igazoljam most magam, semmi papírom nincs? :S
2010. szept. 16. 22:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
rendőrségre kell bemenni, bejelenteni és ott elmondanak mindent.
2010. szept. 16. 22:47
 2/15 A kérdező kommentje:
Rendőrségre? Van értelme feljelentést tennem?
2010. szept. 16. 22:54
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
mindig van, neked semmire be se kerül de adnak tanácsot.
2010. szept. 16. 22:56
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszi! Hát...megpróbálom.
2010. szept. 16. 23:05
 5/15 anonim válasza:
100%

húzzál de nagyon gyorsan az áldozatsegítőbe!

keress googleban rá hogy mi is pontosan az a szolgáltatás

sok pénzt megspórolhatsz vele, mikor új papírokat csináltatsz

2010. szept. 16. 23:07
 6/15 anonim válasza:
100%

Szia. Nekem eléggé aktuális a dolog,mivel 3napja lopták el a pénztárcám,minden iratommal,bérletemmel stb... !

Előszöris. Rendőrségre menj be. Lehetőleg abba a kerületbe,ahol a lopás történt.

Tegyél feljelentést, amiben részletesen le kell írnod,hogy hogyan történt és midet lopták el...

Ezzel a papírral tudod magad igazolni...bárhol.

Majd lehet ajánlani fognak egy áldozat segítő szolgálatot,ahol kiállítanak egy olyan papírt,amivel lehetséges,hogy ingyen meg tudod az eltünt irataidat újre csináltatni...

Kicsit macerás és lehet több napot igénybe vesz,de muszáj lesz... Nekem is 3napom ment rá, mert össze vissza küldözgettek ,de ha egyből feljelentést teszel,már holnap ,akkor hamar megvan a dolog... ja és az áldozat segítőkhöz csak 3napon belül lehet fordulni!

2010. szept. 16. 23:08
 7/15 anonim válasza:
100%
Még annyi,hogy áldozatsegítőbe csak úgy menj,ha van rendőrségi feljelentést igazoló papírod !! Engem úgy küldtek vissza azért tartott ennyi napig az intézkedés..
2010. szept. 16. 23:10
 8/15 anonim ***** válasza:
84%

Rendőrségre azért kell menni, mert amint feljelentést teszel, később nem származik bajod abból, ha az irataiddal visszaélnek (pl. nevedben kötnek szerződést). Ezek után irány a bank egy útlevéllel meg egy bankszámlaszámmal (meg a rendőrségi jegyzőkönyvvel), ahol szintén bejelented, hogy ellopták az irataidat. Szólj nekik, hogy majd hozod az új személyit, de addig se fogadják el a régit.

Aztán továbbiakban a jegyzőkönyvvel és az útleveleddel mászkálj, ezzel tudod igazolni a metron, hogy diák vagy (amig nem készítesz ideiglenest), ezzel tudod igazolni, hogy van jogsid, etc...

2010. szept. 16. 23:12
 9/15 anonim ***** válasza:
79%
Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy adókártyát az APEH regionális kirendeltségeiben tudsz kérni, talán 2400FT-os illetékbélyeggel kell menni, meg az összes iratoddal... meg ha fel van írva az adószámod, akkor azzal, de ezzel csak segíted a munkájukat, nem kötelező.
2010. szept. 16. 23:14
 10/15 A kérdező kommentje:
Hát..elmegyek holnap a rendőrségre. Én is néztem ezt az áldozatsegítést, csak az a baj, hogy ez a dolog Pécsen történt, de nem ott lakom, épp hazafelé mentem. Akkor ha itthon teszek feljelentést, az nem is jó?
2010. szept. 16. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!