Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Valaki le tudná nekem írni,...

Valaki le tudná nekem írni, hogy Oroszországnak miért maradt egy pici része Litvánia mellett?

Figyelt kérdés

Törire ez a házi, de sehogysem tudom a google-ban megkeresni.

A válaszokat megköszönném. :)

2010. szept. 15. 20:18
 1/7 anonim ***** válasza:
28%
Nevetséges. Keress jobban!
2010. szept. 15. 20:24
 2/7 anonim ***** válasza:
79%

Vállalom, hogy le lesz pontozva ez a válasz, mert nem fogja előrébb vinni az ügyedet, de azért írok egy-két dolgot, ami érdekelhet. A Balti-államok elszakadása nem volt vér mentes, - hála égnek, nem voltak tömeg mészárlások, de voltak áldozatok, - ha jól emlékszem, például Vilnius-ban is eltrancsírozott egy embert egy T-72-es harckocsi a város utcakövén... :(

Az viszont biztos, hogy stratégiai jelentősége van a "tenyérnyi" földterületnek Oroszország számára, mert különben csak Szentpétervárból tudnának Skandinávia, ill. Észak-Nyugat Európa irányába hajóforgalmat kezdeményezni.

Van egy olyan sejtésem,- de ezt ne vedd "tutira", - hogy a Szentpétervári Katonai Körzetnek van alárendelve ez a terület, - most csökkentette Oroszország, nem olyan régen, a katonai körzeteinek a számát úgy, hogy összevonásokat eszközölt, - de Kalinyingrád és Baltijsk rendkívül fontos Oroszországnak katonai szempontból, - a Kalinyingrád közelében elhelyezkedő öbölben van Oroszország egyik legjelentősebb hadikikötője, amelyben tengeralattjárók is állomásoznak. S bár Oroszország - EGYELŐRE - jól áll szénhidrogének tekintetében, de nekik sem mindegy, hogy "mennyi az annyi". Nem véletlenül szoktak időről-időre partraszállási gyakorlatokkal OTT erőt demonstrálni az Oroszok.

Remélem, azért valamivel előrébb lettél! :)

2010. szept. 15. 21:03
 3/7 A kérdező kommentje:
köszi a 2.-nak :)
2010. szept. 15. 21:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az a terület Németország része volt 1945-ig Kelet-Poroszország néven. A második világháború után felosztották, az É-i részt a Szovjetunió kapta (és nem Litvániához, hanem az Oroszországi Föderációhoz csatolta), a déli rész pedig Lengyelországé lett. A német lakosság 1944/45 telén elmenekült a közeledő Vörös Hadsereg elől. Amikor 1991 végén felbomlott a Szovjetunió, az a kis terület (Kalinyingrád) megmaradt továbbra is a most már önálló Oroszország részeként. Stratégiailag valóban nagyon fontos az oroszoknak.
2010. szept. 15. 21:38
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
"Ketteske" vagyok! Szerintem az utánam hozzászólónál a "pont", - ez lesz a konkrét válasz, amelynek gyümölcseit learathatod a tanárodnál. Rendes volt az illető Veled!
2010. szept. 15. 21:55
 6/7 anonim ***** válasza:
64%

mert az a kis rész Németországé volt... kelet Poroszország... majd a zsidó lobbi az 1. wh után hogy legyen a lengyeleknek tengerpart ja kiszakított 1 részt Német o ból.. így elvágta kelet Poroszországot az anyaországtól..

a 2. vh után az oroszok megtartották maguknak de mivel a balti államok a szovjet unió réste voltak így össze köttetésbe volt az a terület Oroszországgal/szovjet unióval

és ahogy az felbomlott a szu kiváltak a Balti országok Fehéroroszország... így ma nincs összekötve Oroszországgal de az ő fennhatóságuk alatt van

2010. szept. 16. 14:15
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
jav: része
2010. szept. 16. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!