Milyen adórendszert tartanátok igazságosnak Magyarországon?
Akkor te ezt így támogatod?
Mellesleg ilyet sem láttam sehol. Olyat se, hogy ez ne zavarná őket. Németország, Hollandia, Svájc pláne sehol nem voltak ilyen feketézések meg sunyiskodások és zavarta is volna a helyieket az ilyesmi.
Finnországban pl az se zavarja őket ha akár 50-60%-os adókat fizetnek, ellenben az ilyen magyaros módszer már nagyon zavaró lenne ott.
Viszont a Balkánon már nem ezt láttam. A Balkán már sokkal jobban hasonlított Magyarországra ilyen szempontból. (Illetve némely közel-keleti ország is, azok alapján amiket az ottaniak elmondtak).
Szóval nem értem milyen hülyeségeket irkál a fidesz állandóan, hogy "beelőzzük a nyugatot" miközben abszolút balkáni ország vagyunk ilyen feketézés, adókerülés stb terén. Annyiban állunk közel a Nyugathoz amennyire mondjuk Albánia vagy Szerbia.
Nem értem hogy várnak az emberek nyugati színvonalat ha a fejek balkániak maradnak. Nem inkább előbb a fejekben kellene rendet rakni?
Ez kicsit olyan mint a szemetelés. Semmivel sem szállítják el gyakrabban a szenetet Nyugaton vagy Romániában/Magyarországon. Az egyik mégis patyolat tiszta míg a másik tele van szeméttel (kint éltem, láttam mi van kint, tehát senki ne írjon olyan fideszes baromságokat, hogy "de kint felrobbantanak mindent a migrácsok és anarchia van" stb).
Csak annyi a különbség a kettő között, hogy míg az egyikben az emberek maguk nem szemetelnek azért tiszta, a másikban meg szemetelnek de közben szidják az államot mert nem tud rendet rakni.
Ez ugyanolyan mint amit Afrikában láttam (ott az átlagos utcakép jobban össze van szemetelve mint a Szigony utca és Hős utca együttvéve). Az afrikai emberek szidták meg hibáztatták a kormányt mert ilyen sok a szemét és mind panaszkodnak, hogy az állam képtelen rendet rakni, miközben ugyanezek az emberek össze-vissza dobálnak minden szemetet az utcán. Nyugat-Európában ahol éltem viszont volt olyan falucska ahol szinte csak havonta egyszer vittek szemetet. Viszont mindig tiszták voltak az utcák és szemét sehol nem volt. Mert az emberek szimplán nem szemeteltek. Ha csak kéthavonta jött volna a kukáskocsi akkor se lett volna teleszemetelve az utca.
Ezeket miért írom?
Mert a magyarországi (=balkáni, poszt-szovjet) emberek is azt hiszik majd valami rendeletet hoznak és egy karikacspásra megoldódik minden és kánaán lesz, miközben ők ugyanúgy folytathatják a balkáni életük tovább (láncdohányozás, feketézés, napi 5-6 sör stb). A kettő együtt viszont nem jár. Vagy megmaradunk a balkanoid életvitel mellett vagy nyugati jólétet akarunk. A kettőre együtt még nem volt példa. Az pedig megint csak ócska balkáni viselkedés amikor azt írják, hogy: "Dehát én mindig mindent jól csináltam! (se a munkásaim utáni adó nem befizetése, se a seftelés stb-vel semmi gond nincs) Csak az a csúnya gonosz Zorbán tönkretett mindent!"
A Balkánon van ez (azért írom mellesleg ezt, mert ott nőttem fel). Ott mindig mindenről a politikusok tehetnek de mi persze soha semmiről.
Például egy másik tipikus dolog ami ugyancsak Magyarországon fordulhat elő, hogy bemegy a napi két dobozt szívó láncdohányos a kórházba és megállapítják, hogy tüdőrákos. Természetesen esze ágában sincs leszokni. Fél évre rá közlik, hogy a jelenlegi kórházi felszerelések miatt jó ha még egy hónapig kihúzza. Erre azonnal elkezd anyázni mindenki, hogy "Bezzeg a Zorbán tehet erről is! Merazegésségügy! Mer' ha a Zóbán eszt tette vóna akkor mind makkegészséges lehetne! De így viszont meggyilkolta a fidesz a rossz egészségüggyel!"
Nyugaton ha ugyanilyen előfordulna akkor senkinek eszébe se jutni politizálni vagy X Y politikust hibáztatni, hanem mindenkinek rögtön az lenne a kérdése "Minek szívtál el napi 2 dobozt? És miért nem szoktál le?"
Remélem világos mire gondolok.
Ezt a feketézéssel kapcsolatban írtam. Hogy "jóvanazúgy" had feketézzünk. De amott meg megy a sírás, hogy "Mer' mé nem oldja már meg a fidesz, hogy itt nyugat-európai bérek legyenek"
#16 "a középosztálynál tetejénél, ami most sztem olyan br. 1.5M közelében lehet."
Nem tudom, hány éves vagy és mennyit keresel, de br. 1.5M messze nincsen a középosztály teteje.
A középosztály szerintem az, akinek folyamatosan, minden nap, nyugdíjas koráig dolgoznia kell, hogy egy úgy-ahogy kényelmes, nagyobb anyagi problémák nélküli életet fent tartson.
A középosztály közepe az (nyugati mércével), aki saját autóval jár, jó környéken lakik, kényelmesen nagy házban vagy lakásban, amelyet 10 évente szépen fel tud újítani, közepes magániskolákba járatja a gyerekeit, évente el tud menni egy síelésre és egy külfödi nyaralásra, és emellett tud félretenni magának nyugdíjra és betegség, munkanélküliség esetére bőven a jövedelméből.
Ez kb. havi 2-2,5 millió forint NETTÓ család jövedelem (tehát a férj+feleség jövedelme együtt)! Add össze ezeket, számolj el minden költséggel, és simán kijön.
A középosztály teteje az, aki ezeket a fentieket nem közepes, hanem luxus minőségben tudja produkálni, tehát nem egy 120 m2 házban lakik 4 fős családdal, hanem 350m2-es villában, mellé van balatoni vagy horvátországi nyaraló, akiknek nem két 5-10 millió közötti kocsija van, hanem két 20-40 milliós kocsija, és a kamasz gyerekeknek is van autójuk, és akik nem Európában síjelnek, hanem Aspenben, akik nem Olasz vagy Görögországban nyaralnak minden évben, hanem Balin vagy Floridában. Nekik még mindig folyamatosan dolgozni kell a fenti életszínvonal fenntartásához.
Gazdag az, aki a fentieket úgy produkálja, hogy neki már nem kell dolgoznia egy hagyományos 8 órás állásban, hanem megengedheti magának, hogy pl. ilyen kamu alapítványi "jótékonykodásról", stb. szóló kamu melója legyen.
Mindeközben a valóságban a nettó médián bér 280 ezer forint körül van. Azaz MÉDIÁN (nem átlag).
Az persze más kérdés, hogy a gyakori univerzumában kinek hány bugattija és kajmán-szigeteki villája van.
Akkor csak engem erősítesz meg. Mert akkor a legtöbben ekörül kereshetnek. Azaz nem az a középosztály aki 100m2 házban lekik és Balira jár nyaralni.
Akkor hogyan határozod meg a "középosztály" fogalmát. Attó, hogy egy nettó 200 ezret kereső gyári csomagoló azt írja a gyakorira, hogy burkoló vállalkozó és heti három milliót keres még nem az lesz a középosztály. Inkább hiszek a hivatalos statisztikákban, figyelembe véve mind az állami mind az ellenzéki vagy privát intézmények álltal készítetteket. Szerintem az mégiscsak objektívabb mind a 14 évesen a NASA-nak programozó gyakorisok válaszai.
Az életszívonal alapján határozom meg, hogy mi a középosztály és mi nem.
Egyébként ezzel az alacsony egykulcso adóval tudják itthon tartani azokat, akik br1 misi felett keresnek.
Ha ezt drasztikusan emelik, ők gond nélkül kimennek külföldre és találnak melót magasabb fizetésért. Az az adó nagyon fog hiányozni az államkasszából.
Ezeket az szdsz mondogatta a 90-es években. Nem hittem volna, hogy a mai napig benyelik még.
De dióhéjban elmondom a problematikát. Szinte kivétel nélkül azok keresnek ennyit akik munkaadók, igazgatók vagy felsővezetők. Ők meg pont az olcsó munkaerő miatt vannak itt. Tehát nem fognak Németországba vagy Ausztriába menni, mert ott ugyanazért a munkáért már kb négyszer ugyanannyit kellene kifizessenek a munkavállalóiknak. Nekik nagyon is jól jön, hogy itt más munkásokból élősködnek. Minél jobban támogatod a felső kategóriás oligarchákat annál jobban kitolsz az egyszerű kisemberrel
Szerintem te egy bubokérban élsz. Br. 1M abszolút nem kirívó fizetés 2022-ben és baromira nem csak az igazgatók keresnek ennyit.
Tessék a legfrissebb Hays salary guide. Nem kevés pozi rendelkezik br1M feletti átlaggal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!