Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért mondják hogy élelmiszerh...

Miért mondják hogy élelmiszerhiány lesz mikor Magyarország egy nagy szántóföld?

Figyelt kérdés
Az eső is esik már. A búza exportunk 30 millió emberre elég. Ahol van elég takarmány ott a haszonállatok is jól laknak.
2022. ápr. 5. 15:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
84%
H ez megvígasztal, lesz. Még a kaviár is drágább lesz.
2022. ápr. 5. 16:49
 12/20 anonim válasza:
81%
9. Tipikus modern gondolkodás, "Minek vesződnék a kertben, amikor egy órányi szellemi munkával többet keresek mint amennyit az a zöldség ér.
2022. ápr. 5. 16:55
 13/20 anonim ***** válasza:
96%
Ja, őrült sok csapadék esett...
2022. ápr. 5. 16:57
 14/20 anonim ***** válasza:
90%
Őszintén? Mert hiába lehetnénk mezőgazdasági ország és exportra sem szorulnánk nem leszünk. Mert mind mentálisan mind pedig gazdaságilag le lett építve az egész. Amikor beléptünk az unioba, akkor az volt az egyik feltétel, hogy le kell építeni a mezőgazdaságot, nehogy már a francia, osztrák, német paraszt rosszul járjon. A másik pedig bele lett nevelve az emberekbe, hogy "ciki" meg csak a hülyék foglalkoznak azzal. Mi kertvárosban laktunk és volt egy kis veteményesünk. A deviza hitelből urizáló osztálytársak egyből parasztoztak minket. Iskolában és egyetemen is a szitokszó, ha valaki valamit nem tudott: "menj el kapálni"... szóval eléggé összetett. Most jó drágulások lesznek, sajnos az időjárás sem kedvez amúgy. De amíg ott tartunk, hogy kertvárosban is lebetonozzák az utolsó kis földet is a kertekben, addig lesz itt baj a felmelegedéssel kapcsolatban is.
2022. ápr. 5. 17:23
 15/20 anonim válasza:
85%
14. Sajnos ez szóról szóra igaz.
2022. ápr. 5. 17:32
 16/20 anonim ***** válasza:
83%

"Mi kertvárosban laktunk és volt egy kis veteményesünk. A deviza hitelből urizáló osztálytársak egyből parasztoztak minket"

Én újépítésű környéken lakom, fiatal 30-as családokkal körben, itt kb. minden második embernél van hàtul veteményes, vagy legalább magaságyás. Gyümölcsfák is.

Ezt csak azért mondom, mert szerintem ma ismét "divat" a konyhakert, szóval ez nem igaz, hogy kinézik az embert miatta.

2022. ápr. 5. 17:56
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
16. Igen, szerencsére kezd újra "divatba" jönni, de sajnos nem mindenhol. Benne vagyok néhány kertészkedős csoportban és jó látni, hogy sok velem korabeli (30) és fiatalabbak is vannak szép számmal. Viszont ahol felnőttem ott a betonozás megy sajnos. 14-es voltam.
2022. ápr. 5. 18:02
 18/20 anonim ***** válasza:
90%
Mert nincs önellátás és ami van az behozott termék ami saját ki van támogatva hitelekkel . A modern jólét fogyasztói jelenség leépül , mesterségesen támogatták és most direkt lerombolják . Túl van bonyolitva minden rendszer , szűk réteg érdeke hogy máshol zavar nyomor legyen .
2022. ápr. 5. 18:41
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Ukrajnában vannak ha jól tudom a világ legjobb csernozjom talajai. Afrika felé exportálják a legnagyobb mennyiségben a gabonát... A háború és az aszályos idő miatt nem valószínű, hogy annyi búzát, kukoricát.. tudnak eljuttatni az adott országokba, mint ahogy az volt eddig.

Magyarországot is érinti az aszály sajnos, mert a mai napon ugyan esett az eső, de előtte nem tudom mikor esett az idén.

Az emelkedő üzemanyagárak is befolyásoló hatással vannak/lesznek az élelmiszerek drágulásához, szállítására is akár. Illetve az üzemanyagok szállítása, beszerzése is ilyen hatással van, gondoljunk csak mi történt pár héttel ezelőtt a világban, milyen sorban állás volt a benzinkutaknál.

Élelmiszer-hiány és drágulás oka jelenleg a világban:

Háború Európában, aszály, olaj- és benzinár emelkedés, részben a háború miatt, nyersanyaghiány is van.

Hiány=drágulás

2022. ápr. 9. 14:57
 20/20 anonim válasza:
100%
Alapvetően már azinte mindent elmondtak előttem, de esetleg arra nem gondoltál hogy egyre kevesebben tudják művelni a földet? Tök fasza hogy ilyen sok szántóföld van csak senki nem fogja művelni
2022. ápr. 10. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!