Miért mondják hogy élelmiszerhiány lesz mikor Magyarország egy nagy szántóföld?
"Mi kertvárosban laktunk és volt egy kis veteményesünk. A deviza hitelből urizáló osztálytársak egyből parasztoztak minket"
Én újépítésű környéken lakom, fiatal 30-as családokkal körben, itt kb. minden második embernél van hàtul veteményes, vagy legalább magaságyás. Gyümölcsfák is.
Ezt csak azért mondom, mert szerintem ma ismét "divat" a konyhakert, szóval ez nem igaz, hogy kinézik az embert miatta.
Ukrajnában vannak ha jól tudom a világ legjobb csernozjom talajai. Afrika felé exportálják a legnagyobb mennyiségben a gabonát... A háború és az aszályos idő miatt nem valószínű, hogy annyi búzát, kukoricát.. tudnak eljuttatni az adott országokba, mint ahogy az volt eddig.
Magyarországot is érinti az aszály sajnos, mert a mai napon ugyan esett az eső, de előtte nem tudom mikor esett az idén.
Az emelkedő üzemanyagárak is befolyásoló hatással vannak/lesznek az élelmiszerek drágulásához, szállítására is akár. Illetve az üzemanyagok szállítása, beszerzése is ilyen hatással van, gondoljunk csak mi történt pár héttel ezelőtt a világban, milyen sorban állás volt a benzinkutaknál.
Élelmiszer-hiány és drágulás oka jelenleg a világban:
Háború Európában, aszály, olaj- és benzinár emelkedés, részben a háború miatt, nyersanyaghiány is van.
Hiány=drágulás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!