Shaved ice (borotvált jég) kapható valahol Magyarországon?
Aki nem ismeri vagy nem hallott róla: [link]
Tulajdonképp mesterségesen előállított és különféle ízű színes szirupokkal ízesített HÓ.
Gyerekkoromban amikor gyakoribb volt a hó, én szerettem havat enni (persze nem olyat, aminek "gyanús sárga" vagy egyéb színe volt 🙂, hanem ami frissen hullott, távol a városi kosztól) és gondoltam ha van rá lehetőség, szívesen felidézném ezt a korszakot. Ráadásul a shaved ice nem olyan mint a jégkása vagy a fagylalt. Tényleg úgy tudnám elképzelni, mint az ízesített havat. Esetleg valaki próbálta már?
"Tulajdonképp mesterségesen előállított és különféle ízű színes szirupokkal ízesített HÓ."
Fagylalt.
# 2
"A fő alapanyagot illetően készítői kiemelik: nem jégkásáról van szó – az nem képes úgy átvenni az ízesítők aromáját, mint a jégforgács. A hozzá szükséges célszerszámok tehát faragják a megfelelő formára fagyasztott jeget, nem törik."
A véleményünk ebben az esetben nem azonos. Mindegy, a lényeg az hogy nincs, azaz az emberek nem is ismerik és ezért kapni sem lehet. Ha meg valaki meglátja, egyből a jégkására asszociál vagy a "fagylaltra", holott ez teljesen más kategória.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!