Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az aranytartalék mire jó?

Az aranytartalék mire jó?

Figyelt kérdés
Kérem kerüljétek a közgazdasági válaszokat, nem azokra vagyok kíváncsi. Hanem arra, hogy végtére is mire jó az aranytartalék, ha az csak áll ott egy raktárba, esetleg néha átkerül más ország raktárába, vagy magánemberek széfjeibe. Ezért bányászták ki az afrikai rabszolgák, hogy raktárakban és széfekben álljon?
2022. márc. 23. 21:07
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Nem tudom azt se közvetlenül megenni, így természetesen annak sincs valódi értelme, viszont az legalább nem afrikai rabszolgamunkával lett megteremtve.

2022. márc. 23. 22:07
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

#11 bocs, de akkor vedd le a ruháid és járjál pucéran, merthogy a ruhád amit előállítottak az ázsiai munkások, munkásnők kihasználásával készült el, filléres béreken dolgoztatva őket. S a számítógépedet, telódat is kapcsold ki mert van benne olyan ötvözőanyag amit "rabszolgamunkával" termeltek ki valamelyik afrikai bányában.

Tényleg nem értelek mit rugózol történelmi dolgokon? Ha a világ összes jegybankja eladná az aranytartalékát akkor jobb lenne az életed? Nem változna akkor sem a jelenlegi pénzügyi rendszer. Bocs, de te valami BLM aktivista vagy, vagy mi?

2022. márc. 23. 22:12
 13/17 A kérdező kommentje:

Tereled csak a témát. Azt kérdeztem, hogy van-e az aranytartaléknak valódi értelme. Erre mondhatnátok, hogy nincs, és le is zárhatnánk a témát.

De ti ezt nem vagytok hajlandók kimondani valamiért. (Pontosabban nem valamiért, de ezt inkább ne feszegessük.)

2022. márc. 23. 22:28
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
#13 felesleges konspirálnod rajta, ha csak az érdekel hogy van-e értelme az aranytartaléknak megkaptad a választ az #1-es hozzászólásban. Gyakorlati értelme semmi, elhanyagolható részét képezi a monetáris bázisnak. Hagyományból, meg "sose tudni vész-vész-vész-vészhelyzet esetén" őrizgetik. Nagyon sok ország leépítette az aranytartalékát, mert költséges az őrzése gyakorlati haszna meg nincs.
2022. márc. 23. 22:34
 15/17 A kérdező kommentje:

Te még mindig a monetáris hasznáról beszélsz. A kérdésem legelső mondatában kértem, hogy ezt kerüljétek.

Szóval van-e VALÓDI értelme az aranytartaléknak?

2022. márc. 23. 22:37
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, erre a válaszra vágysz: nincs haszna. Megkapta, mehetünk tovább.
2022. márc. 24. 05:34
 17/17 anonim ***** válasza:
Az, hogy a gonosz fehér férfi milliárdosok dolgoztathassák szegény feketéket havi 8 €-ért a bányákban meg a széf mellett.
2022. márc. 24. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!