Az oroszok mikor adják vissza a románoktól ellopott aranytartalékukat?
én erről az esetről nem tudtam, de ennek tudatában jobban érthető, hogy miért is állnak szembe annyira az oroszokkal és miért nyaliznak annyit amerikának, engem aztán nem lehet románbarátsággal vádolni de ez azért szemétség
(azt nem ér írni, hogy majd akkor ha ők visszaadják Erdélyt)
erősebb kutya b... gondolom nyafogni fog a trágárságszűrő, úgyhogy nem írom ki, de mindenki ismeri a mondást.
mondjuk megérdemlik a retkek, egyfolytában elárulták a szövetségeseiket, hát ezúttal őket verték át.
egy érdekes megoldás a helyzetre
91,5t + az apró!
Jelenleg az úgy 5Mrd USD.
Lehet, hogy nem lenne olyan nagy baj, ha inkább a románok megkapnák az oroszoktól, mielőtt mondjuk az USA bejelentkezik náluk 4,5Mrd USD értékű fegyverrel (pl.: F-35-tel, drónokkal, miegymással) , hogy átvennék a követelést. Szerinted a románok belemennének? Mert szerintem azonnal!
Az USA meg kamatostul leinkasszálja orosz cégektől.
Hány éves vagy te, már megbocsáss? Nem sok, ugye? Mert 100 év és két világháború alatt bármelyik két ország között cseppet nagyobb tételben csoportosultak át az anyagi- és területi javak (hegységrendszerek aranybányástul) és emberélet-milliók, minthogy egy vagon csillogó izéről kezdjél számlát lebegtetni. Persze elhiszem, hogy a román költségvetésnek mindig lenne éppen mit betömni...
És azt a "jogos" tulajdont kinek kéne visszaadni szerinted? Vagy Lenin elvtárs szerint? Mert nyilvánvaló, hogy azt az őrzött vagyonkát a nemzetközi munkásmozgalom már régen felélte a saját elképzeléseire. Tudod, ők nem gondolták egy percig sem úgy, hogy a román uralkodói burzsázia (igen, azok az össze-vissza egymást kefélő nemzetközi uralkodóházak) bizsukészlete és dugiaranya, ami a szovjetek kezére jutott, az jogosan lenne a nemzetközi munkásosztályt kizsákmányoló, meglopó, népnyúzó román (meg akármilyen) arisztokráciáé. (Nem én mondtam, csak ismertetem az álláspontokat.) Lett hát belőle Asszuáni-gát, pár csillió panelház és trolibusz (a moldáviai Kisinyovban is) meg minden anyám kínja. Hát úgy gondolták, ott jobb helyen van, azt kész. Eltapsolták, na. Most Putyinunk húzza elő a farzsebéből, vagy mit akarsz?
Apropó, visszaszolgáltatás.
'89 után az előkerült uhaságok visszakapogatták a '49-ben jogtalanul elkobzott jogos birtokocskáikat, kastélyaikat, gyáraikat, bérházaikat és katasztrális holdjaikat.
Azt a lakás- és földállományt, aminek konkrétan az 1/3-át egy évtizeddel korábban a földönfutóvá tett zsidóságtól markolászták össze. A másik 2/3-át pedig a fellógatott magyaroktól Mária Teréziák és Haynauk idejében, amikor szekérszámra telepítették be a kiszorított magyarság helyére a saját népségüket az utolsó utáni falu hátsó utcájáig minden telket, teret, dűlőt elvéve, hogy megalapozzák a szépszál jókeresztény melldöngető nagy"magyar" politikai tábort, aki 150 éve még magyarul se tudott, de azt ma is jól tudja, hogy kell automat helyzetbe hozni az imádott német termékeket a hazai ipar megfojtására, hogy legyen mire a farkát verni. És akkor visszamehetnénk még a Hódoltságon, Koppányon és Szvatoplukon át Birincsi Baján avar kagánunkig igazságot szolgáltatni. Lenne mit. És nem biztos, hogy azok jönnének ki jól a dologból, akik a leghangosabban igazságért kiabálnak, és kárpótlásért követelőznek.
Mindezzel csak érzékeltetni szerettem volna, hogy ez az enyém-tiéd játék történelmi léptékben kicsit összetettebb kérdés, minthogy Pistike elvette a cumimat, adja vissza!
27 millió kioltott emberélet után majd holmi rájuk rontott románok három vagon fénylő vackát méregetni...
Úgy látszik realitásérzékhez nem ártott volna a 20. századot végig élni, mert az sokakból most hiányzik.
Mit akarsz? A koronát már visszaadaták. Igaz, most visszakapták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!