Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az embereket miért foglalkozta...

Az embereket miért foglalkoztatja ennyire a transzneműek kérdése a profi sportban?

Figyelt kérdés

Mindenki odáig van,hogy mekkora igazságtalanság ez.

De őszintén,ki a fenét érdekel ez?

Most vannak,akik azt hiszik,hogy férfiak tömegei fognak majd operáltatni?

Az bezzeg senkit nem érdekel,hogy a nők bizonyos területeken előnyöket élveznek.

Pl hamarabb mehetnek nyugdíjba

Nehéz fizikai munkát a férfiak végzik.

Pl pultosnak,titkárnőnek mehetnek,útépítésen nőt még nem láttam,de szemétszállítót sem.

10ből 9 hajléktalan férfi.

Ehhez képest az élsportolók megszedik magukat 35 éves korukban nyugdíjba mennek.

Az emberek miért ezzel foglalkoznak,a valódi,tömegeket érintő problémák helyett?

2022. márc. 22. 14:20
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
69%

1. Emberek a sportra teszik fel az életüket, minden napjuk erről szól hosszú éveken át. És egy újbalos hülyeség miatt mások tönkreteszik a karrierjüket.

2. Bántja az igazságérzetemet, amikor valaki nőnek nevezi magát, pedig férfinak született. Ha nem lenne semmilyen tétje, akkor sem bírnám szó nélkül hagyni, mert nem igaz.

2022. márc. 22. 23:38
 22/25 anonim ***** válasza:
55%

Nincsen erre jó válasz.

A transznemű női sportolók férfiak között a hormonkezeléseik miatt kevés eséllyel vehetik fel a versenyt. Ha nők között versenyeznek, akkor a tesztoszteronszintjüknek egy felső határ alatt kell lenni. (Talán 1,5 nmol/L, de javítsatok ki, csak emlékezetből írom) A nem transznemű nőknek viszont bármilyen tesztoszteronszintjük lehet, sőt sokszor a magas tesztoszteronszint miatt lesz belőlük élsportoló. Meg persze ott van a társadalmi nyomás is, miszerint ha jól teljesítenek egy adott megmérettetésen, akkor biztos a korábbi férfias életének és hormonjainak köszönheti az eredményt.

Ha meg transzneműek egymás között indulnának, akkor az egy kevésbé nézett, szponzorált dolog lenne, így az ezekből következő fizetés/díjhiány miatt sport mellett még külön munkát kell vállalniuk úgy, hogy élsportolók.

2022. márc. 24. 15:49
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
én úgy tudom, hogy ha már egy fiú túlvan a kamaszkoron (mpedig ilyen műtéteket gondolom nem lehet előtte csinálni), akkor már a tesztoszteronnak köszönhetően kialakultak olyan nemi jellegek, melyek fizikailag előnyt biztosítanak a nőkkel szemben, ezek meg nem tűnnek csak úgy el. innentől kezdve baromira nem fair együtt versenyezniük
2022. ápr. 3. 20:19
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Szimplán piszkosul igazságtalan, az embereket meg jó, hogy érdekli. Mondjon bárki bármit, általánosságban elmondható, hogy egy biológiai férfi az alapból erősebb, mint egy biológiai nő. Gondoljon, érezzen magáról az ember bármit, azért igazságtalanságba ne menjen át... Ha transz lennék is így gondolnám, de nem egy transzot ismerek, és a többségük is pont így látja. Iszonyat gáznak kell ahhoz lenni, hogy valakit egy szimpla biológiai tény ennyire ne érdekeljen, sőt, még büszke is legyen rá, hogy totál maszkulin alkattal győzött egy női versenyen. Sőt, inkább gyávának...
2022. ápr. 4. 12:14
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem, mit nem lehet ezen érteni!

A biológia az biológia. Évmilliárdok alatt alakult ki. Pár éve elterjedt társadalmi divatok nem fogják befolyásolni.

2022. ápr. 27. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!